La Federació Valenciana de Caça demana més ajudes per a frenar els porcs senglars

Consideren que fan una tasca social i volen un reconeixement i la implementació de mesures per a combatre'ls

La Federació Valenciana de Caça demana més ajudes per a frenar els porcs senglars

La Federació de Caça de la Comunitat Valenciana assegura que el 2022 hi hagué a les carreteres valencianes més de 900 sinistres relacionats amb porcs senglars, un 92% més que fa cinc anys. De fet, segons les estadístiques que mencionen —corresponents al sisé informe del Centro de Estudios y Opinión PONLE FRENO-AXA— set de cada deu sinistres amb animals estigueren relacionats amb porcs senglars. Així mateix, tot i que l'any passat es van abatre més de 40.000 peces a les serres valencianes la Comunitat Valenciana és la setena autonomia en nombre d'accidents per aquests animals. 

Per això demanen a la Conselleria de Transició Ecològica més ajudes i menys prohibicions per a esperes i batudes, l'única arma efectiva, de moment, per a frenar la plaga d'aquests animals, perquè amb les condicions actuals denuncien que estan lligats de mans i peus.

La presidenta de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana, Lorena Martínez, en aquesta època de l’any se solen fer esperes: una forma de caça que consisteix a atreure el porc senglar amb menjar fins al lloc on el caçador està esperant per abatre'l.

Consideren que caçar els porcs senglars és una tasca social i demanen al departament dirigit per Isaura Navarro que es reconega aquesta tasca mitjançant la implementació d’algunes mesures que figuren en la normativa per al control dels porcs senglars, com ara el foment de la figura del caçador o caçadora com agent necessari en el medi natural. 

El 6 de maig han convocat una manifestació a la ciutat de València per a demanar, entre altres, més ajudes per a lluitar contra aquesta plaga que ja és un perill creixent.

També et pot interessar

stats