Situació límit als camps de la Safor per la proliferació de porcs senglars

Des de la Comunitat de Regants del Riu d'Alcoi es parla de més de 25.000 fanecades de 18 municipis

Porcs senglars / À Punt NTC

La proliferació de porcs senglars a la Ribera i la Safor està portant al límit la situació de molts conreus. Des de la Comunitat de Regants del Riu d'Alcoi parlen de més de 25.000 fanecades de 18 municipis. Els animals destrossen sistemes de reg, les arrels, la fruita i fins i tot les tanques que posen per a evitar-los. 

Els propietaris dels camps estan indignats i conten que els animals xafen la goma o mosseguen les mànegues de reg per tal de beure aigua. També es queixen de com destrossen les arrels dels tarongers i llancen a perdre els arbres, s'alimenten davall terra i ara també es mengen fins i tot les taronges.

Molts llauradors opten per posar portes al camp i barrar els terrenys, però, tot i això, els porcs senglars aconsegueixen superar els obstacles i accedir.

L'Ajuntament ha posat gàbies trampa per tal d'ajudar al control dels animals; s'hi posa menjar dins, els porcs senglars hi entren i els capturen. Però no és suficient i demanen ajuda a institucions més elevades, des de Conselleria, continuaran amb un projecte específic per a la zona de la Marjal de Pego-Oliva, un dels grans focus. Carmen Gómez, cap del servei de caça i pesca, ha explicat a À Punt Notícies que des del seu departament procuren “una major extracció de porcs senglars del medi natural”, extraccions que els llauradors creuen que seran insuficients per a posar fi al problema, i que els porcs senglars, diuen, han arribat per a quedar-se.

També et pot interessar

stats