Un sinistre amb porcs senglars cada setmana: estàs cobert per l'assegurança?

Aquestos animals cinegètics s'han convertit en una plaga i cada vegada provoquen més accidents de trànsit

Un porc senglar travessa una carretera

La plaga de porcs senglars és més que una evidència. N'hi ha tants que els accidents de trànsit s'han multiplicat l'últim any. És per això que hi ha asseguradores de la Ribera Alta que han hagut de recordar als seus clients el protocol d'actuació en el cas de patir un sinistre provocat pel xoc amb un javalí.

L'últim accident va tindre lloc a la carretera que uneix Alzira i Guadassuar (Ribera Alta), un motorista de 62 anys va xocar amb un senglar quan circulava per la via a pocs metres del polígon industrial El Pla.

L'home va patir politraumatismes pel xoc frontal amb l'animal i finalment es va decidir traslladar-lo a l'Hospital la Fe de València. No és ni de lluny un cas aïllat. Les estadístiques a la Ribera Alta són alarmants: estem parlant d'un sinistre amb animal cinegètic per més. Una xifra que multiplica per quatre la dels accidents d’anys enrere.

Cada vegada és més habitual trobar-se'ls travessants camins i carreteres. En solitari o en grup.  Corredories d'assegurances com Joares Consultores de Catadau ha decidit recordar als clients que, primer, contracten la cobertura de sinistre amb animal cinegètic. Des de l’asseguradora ens recorden que és important "cridar al 112 perquè facen un atestat en el mateix moment". En cas que l’animal s’haja escapat amb vida "és suficient l'atestat, on aparega que hi havia restes de sang i pell en el xassís".

També et pot interessar

stats