Els porcs senglars causen alarma a Benicarló amb atacs nocturns a melonars

El delegat d'AVA-Asaja de Benicarló, Eduardo Arín, ha advertit del "greu perjudici econòmic que provoca la fauna salvatge perquè enguany hi ha menys meló d'alger i és més car"

Melons d'Alger desbaratats pel pas dels senglars
Melons d'alger desbaratats pel pas dels senglars / AVA-Asaja

Els atacs nocturns de ramats cada vegada més nombrosos de porcs senglars a camps de melons d'alger de Benicarló (Baix Maestrat) ha provocat l'"alarma" entre els agricultors de la zona, segons han denunciat AVA-Asaja. Així ho ha manifestat l'organització agrària en un comunicat en el qual han explicat que les incursions en els camps les duen a terme a la recerca d'aigua i menjar, ja que aquesta fruita d'estiu agrada molt a aquests animals.

El delegat d'AVA-Asaja de Benicarló i productor de la cooperativa agrícola Benihort, Eduardo Arín, ha advertit de l'"especialment greu perjudici econòmic que provoca la fauna salvatge perquè enguany hi ha menys meló d'Alger i, per tant, és més car".

Mentre que en anteriors campanyes els preus en origen van arribar a afonar-se fins als 0,10 o 0,15 euros per quilo, actualment la cotització a peu de camp aconsegueix l'euro per quilo, és a dir, "fins a deu vegades més", ha explicat. Així mateix, ha indicat que la raó d'aquest increment del valor és l'escassesa d'oferta en diverses comunitats autònomes, a causa de les adversitats climàtiques patides durant la primavera que han causat problemes importants de floració i quallat.

A Benicarló, s'ha reduït a la meitat la producció, de 15 milions de quilos previstos a tot just 7 o 8, a pesar que la superfície dedicada a aquest conreu s'havia mantingut respecte a l'any passat.

"Ara, a més del clima, veiem amb impotència com les nostres collites encara seran més curtes per culpa dels porcs senglars", ha lamentat Arín.

Així, ha vaticinat que "el problema de la fauna salvatge va a més i, si no es posa solució, acabarà esclatant-nos a tots, no sols als agricultors sinó a tota la societat".

AVA-Asaja i Benihort han reclamat, per tant, la implicació de totes les administracions per a posar en marxa un conjunt de mesures d'actuació, més enllà de la caça, que contribuïsquen "a mitigar l'excés de població d'aquestes espècies silvestres i a garantir un equilibri poblacional que compatibilitze la preservació del medi ambient amb les activitats humanes en el medi rural".

També et pot interessar

stats