Acord en Ford sobre l'ERTO que afectarà les plantes de vehicles i motors fins al mes de juny

El calendari començarà a aplicar-se aquest mateix dimecres amb tres dies de parada de la planta de motors

La Ford a Almussafes
La Ford a Almussafes

Acord a la planta de Ford a Almussafes (Ribera Baixa) sobre el nou ERTO que aplicarà la direcció de la multinacional fins al mes de juny. UGT, sindicat majoritari, ha acordat amb la direcció de la planta les condicions del nou ajust laboral, que pararà durant quinze dies la planta de motors i durant altres quinze la de vehicles. UGT ha defensat que el nou ERTO, el desé consecutiu des de març de 2020, manté les condicions actuals dels afectats, que suposen un 80% del salari i un 100% de les pagues.

L'ERTO, justificat en la falta de semiconductors i altres components, començarà a aplicar-se demà dimecres a la planta de motors, on s'ha previst tres dies consecutius de parada (23, 24 i 25 de març). El calendari acordat, d'altra banda, preveu parar també els dies 11, 12 i 13 d'abril, els 16,17,18,19 i 20 de maig, i els 3,6,17 i 27 de juny, segons ha detallat el sindicat STM-IV.

D'altra banda, a la planta de vehicles es pararà inicialment el 31 de març, els dies 1, 4, 8, 11,12 i 13 d'abril, el 6, 9, 20 i 23 de maig i els 3, 6, 17 i 27 de juny, sempre segons les mencionades fonts.

UGT en Ford considera que la situació d'inestabilitat actual encara es mantindrà "en el temps" i s'ha mostrat partidària de "solucions temporals" a l'espera dels anuncis que s'esperen que faça Ford al mes de juny sobre les adjudicacions de nous models elèctrics.

També et pot interessar

stats