Acord per al nou ERTO en la Ford, que afectarà 4.764 persones

L'ajustament pararà la producció de vehicles durant 15 dies laborables en el primer trimestre, a causa de la falta de semiconductors i components d'automoció

Una imatge d'arxiu de Ford Almussafes
Una imatge d'arxiu de Ford Almussafes / À Punt NTC

La direcció de Ford Almussafes i la UGT han aconseguit un acord per a aplicar un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) en la planta de la Ribera Baixa durant el primer trimestre de l'any, que afectarà més de 4.764 empleats de les plantes de vehicles i exclou els treballadors de motors, uns 1.100. Dimecres passat va ser la primera reunió per negociar un acord, que aquest dilluns ja ha sigut possible.

L'ERTO pararà la producció de vehicles durant quinze dies laborables en el primer trimestre, una setmana al mes, una mesura que s'adopta a conseqüència de la inestabilitat produïda per la falta de semiconductors i components d'automoció i que afecta la planta des de fa quasi dos anys.

En la reunió del període de consultes feta aquest dilluns, la direcció ha portat una proposta d'acord igual com els subscrits anteriorment per la UGT, sindicat majoritari en la factoria, que ha acordat en solitari el nou expedient, com en ocasions anteriors, segons informen fonts d'aquest sindicat.

L'ERTO afectarà 4.764 treballadors, corresponents a les plantes de fabricació de vehicles i departaments auxiliars, i s'aplicarà fins al 31 de març. Les condicions acordades són el 80% de salari real diari i el 100% de les pagues extraordinàries, de la gratificació especial, de les vacances i del complement d'antiguitat.

Des de l'inici de la pandèmia, la inestabilitat de la demanda i, més tard, la falta de components han portat a executar un ERTO cada trimestre en la factoria de Ford a València.

També et pot interessar

stats