Ford anuncia un nou ERTO de 15 dies per la crisi de semiconductors i components

Aquest nou ajust, el desé consecutiu, afectarà fins al mes de juny tant la planta de vehicles com la de motors

Un treballador a la planta de Ford d'Almussafes en una imatge d'arxiu
Un treballador a la planta de Ford d'Almussafes en una imatge d'arxiu / Biel Aliño (Efe)

La direcció de Ford Almussafes (Ribera Baixa) ha anunciat als sindicats aquest dilluns un nou ERTO per a regular la producció davant de la falta de semiconductors, la crisi de matèries primeres i altres components, en part a conseqüència de la guerra a Ucraïna, segons han explicat en acabar la reunió UGT, sindicat majoritari en la planta, i STM-IV. Serà el desé ajust temporal que aprova Ford des que es va habilitar aquest instrument durant el primer mes de la pandèmia.

L'ERTO afectarà la producció durant quinze dies fins al mes de juny i afectarà tant la planta de vehicles com la de motors. Sindicats i empresa s'han citat aquest dimarts al matí per a negociar les condicions d'aquest nou ERTO en la factoria automobilística.

"Des d'UGT optarem per la millor i més ràpida solució aprovant demà un nou ERTO per al trimestre que ve, sempre que es mantinguen intactes les condicions actuals", ha explicat el sindicat al final de la reunió en un comunicat a la plantilla. STM, per la seua banda, ha dit que tot i ser conscient dels "complicats moments" actuals, espera que la direcció de Ford millore les condicions de la plantilla afectada per l'ERTO.

També et pot interessar

stats