La XIX Nit d’Escola Valenciana distingeix Isabel-Clara Simó i la UA entre d'altres

La gala de lliuraments de premis, que s'ha celebrat al Palau d’Altea, ha posat al centre la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas 

Fotografía de família amb els tres guardons lliurats enguany
Fotografia de família amb els tres guardons lliurats enguany / Escola Valenciana
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 de novembre 2022 - 07:30 Actualitzat: 26 de novembre 2022 - 22:41

El Palau d’Altea ha acollit aquest dissabte la XIX edició de la Nit d’Escola Valenciana, l’esdeveniment anual en què es lliuren els guardons d’aquesta entitat a persones i col·lectius que treballen per la normalització del valencià.

Per primera vegada aquesta gala de lliurament de premis ha arribat a la Marina Baixa, i ho fa precisament enguany que Escola Valenciana reconeix la trajectòria en la defensa del valencià de l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa, la Universitat d’Alacant i Isabel-Clara Simó. 

L’acte ha posat al centre la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas, a qui se li ha retut un homenatge representant part de la seua obra. A més, s’han organitzat activitats gratuïtes al voltant de l’escriptora: una visita a l'aula d'interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas i una ruta Carmelina guiada per la platja de l'Olla d’Altea. Diumenge, s’oferirà una nova visita i una altra ruta Carmelina, guiada per Joan Borja pel barri del Fornet d’Altea.

Durant la gala també s'ha presentat el cartell de les Trobades 2023, que tindran com a lema "Recuperem el verd, amb Carme Miquel”. L’autor del disseny és l’il·lustrador i dissenyador gràfic Paco Giménez, Premi Nacional d’Il·lustració 2019, amb la metàfora de l’empelt com a símbol d’esperança.

La presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó i Cariñena, ha remarcat que l’educació ambiental “és essencial en l’acció col·lectiva que ens permetrà minvar els efectes de la crisi climàtica, protegir el nostre patrimoni natural i cultural, i generar benestars i esperança”. Usó també ha expressat la preocupació de l’organització per “la fragilitat de l’estat actual del valencià, per ser una llengua bàsicament reclosa a l’espai familiar”, a més de les discriminacions lingüístiques a les quals està exposada la població valencianoparlant.

Els periodistes Marta Llinares i Sergi Castillo Prats han presentat la gala, facilitada per la Coordinadora per l’Ensenyament en Valencià de la Marina Baixa, amb el suport de l’Ajuntament d’Altea i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la participació de la Muixeranga de la Marina Baixa, el grup de teatre Pla i Revés, els artistes David Pérez Sala i Àngela Tecles, la Societat Filharmònica Alteana i els músics de Trobaversos, Tina Pla i Rubén Suárez.

També et pot interessar

stats