La Vila-Joiosa recupera les imatges del seu passat amb el llegat del fotògraf Antoni Linares

La instantània del bes de dos homes durant la Segona República o una platja sense rastre de turistes són algunes de les fotos incorporades al patrimoni col·lectiu

El llegat de dos fotògrafs de la Vila-Joiosa permet saber com era el municipi en els anys trenta, quaranta i cinquanta

La fotografia és, moltes vegades, la cronista més fidel d’una època. A la Vila-Joiosa el llegat de dos fotògrafs, pare i fill, ha permés recuperar moments clau de la primera meitat del segle XX i curiositats com una instantània que capta la llibertat amb què es besen dos homes durant la Segona República.

Antoni Linares va ser fotògraf professional de la Vila-Joiosa i autor, junt amb el seu fill, de tot un fons fotogràfic que ara comença a veure la llum. Ja s'han digitalitzat 3.000 fotografies, només un 2% del seu llegat.

La primera exposició d'aquesta selecció són tota una crònica d'una època, "el testimoni d'aquella Vila dels anys trenta, quaranta i cinquanta", com apunta Albert Alcaraz, arxiver municipal d'aquesta població de la Marina Baixa.

Els paisatges, celebracions i retrats que va immortalitzar Linares són el reflex d'un moment històric. Com quan la platja era pràcticament una drassana, sense cap rastre de turistes o l'instant en què dos homes es besen durant la Segona República.

Ara, perquè tot aquest material no desaparega amb el pas del temps, els materials fotogràfics s'han digitalitzat.

La càrrega artística i documental d'aquesta donació ha fet que l'Ajuntament haja començat els tràmits per a demanar que siga declarada bé d'interés cultural.

També et pot interessar

stats