Torna la fotografia analògica

Una empresa valenciana de revelatge ha multiplicat per trenta les peticions que rebia fa deu anys

Torna la fotografia analògica / À Punt NTC

Si fa un temps hagueren dit que tornarien les fotos de carret no haguérem donat crèdit, però el cas és que ha passat. Torna la fotografia analògica amb tanta força que la multinacional Kodak, que n'és una de les principals fabricants, ha contractat 300 persones en els últims mesos i continua necessitant treballadors als Estats Units per a produir carrets. 

Un equip d’À Punt Notícies ha anat a buscar on es revelen totes aquestes fotografies. L’empresa valenciana Carmencita Film Lab ha multiplicat per trenta les peticions que rebia fa deu anys. 

Tot va nàixer a l'Alcúdia de Carlet. Tres persones apostaren pel revelatge analògic i ara són trenta-dues, amb seus a Barcelona, Lisboa i Madrid, al març. De fet, cada any revelen 70.000 carrets. L'anunci de Kodak no els ha sorprés. Els carrets es converteixen en producte de luxe en el món mentre, a males penes, sabem viure sense el mòbil. Ells han ajuntat el millor d'abans i d'ara i potser per això superen el milió i mig d'euros de facturació. 

“Et transmet unes sensacions que et donen ganes de provar-ho. Si mantens la gent que va començar i n'afegeixes de noves, la bola es fa enorme”, explica Albert Roig, fundador i gerent de Carmencita Film Lab. 

Aquest és un gran moviment on manen els sentits i no coneix de fronteres. El 80% del negoci d'aquests valencians és en línia i revelen fotos que s'han fet per Europa, Centreamèrica, Austràlia o el més recent que els ha escrit, des de Groenlàndia.  

També et pot interessar

stats