Vicky Sevilla, del restaurant Arrels de Sagunt, xef de l’any de l’Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana

Enguany la gala ha inclòs dues noves categories de premis: millor equip de sala i millor fotògraf 

Entrega de premis de l'Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

L’Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana ha celebrat l'entrega de premis anual aquest dilluns, en una gala que ha tingut lloc a València. Els dotze guardons que s’entreguen reconeixen la tasca de persones, projectes i iniciatives relacionats amb la gastronomia i el sector agroalimentari.

En l’entrega de premis del 2023 destaca el guardó a millor xef de l’any per a l'estrella Michelin Vicky Sevilla, d'Arrels Restaurant de Sagunt (Camp de Morvedre). Un reconeixement pel qual la cuinera ha afirmat estar “molt contenta, emocionada i agraïda”, en declaracions a À Punt.

Vicky Sevilla defineix Arrels com un establiment de cuina “del Mediterrani”, en què intenten cuinar els productes d’aquesta zona: “Tenim molta verdura, molta horta, molta mar i productes de temporada”, ha destacat.

Així mateix, ha valorat actes com el d'aquest dilluns perquè la unitat del sector és positiva “per a captar el turisme i tota la cultura de gastronomia”. Considera molt important crear un destí fort, ja que “la Comunitat Valenciana té els millors restaurants d'Espanya”.

La categoria de restaurant revelació ha distingit Flama, de València; el premi Talent Emergent ha reconegut Lenin Busquet, i també han guardonat la trajectòria gastronòmica del Restaurant Paco Gandia del Pinós (Vinalopó Mitjà).

Enguany hi ha hagut dues noves categories de premi. La primera és a millor equip de sala, que pretén valorar el treball coral que es desenvolupa a les sales dels restaurants, i que ha recaigut en l’equip d'Aragón 58 Restaurante. L’altra és millor fotògraf o fotògrafa de gastronomia, i ha sigut per al fotògraf valencià Miquel Ponce, que considera la creació d’aquesta nova categoria “un pas avant” en un sector en què els fotògrafs formen part “des de fa molts anys”. També ha dit a À Punt que el fet que es reconega la seua tasca dins del món gastronòmic li sembla meravallós. 

La distinció al millor producte ha sigut per a l'oli d'oliva Lágrima, de la Cooperativa de Viver. S'ha reconegut com a millor empresa gastronòmica Especias Carmencita i la millor cap de cuina 2023 ha sigut Carolina Álvarez, de Quique Dacosta Restaurante.

Com a millor gestió sostenible del 2023 han reconegut SH Levante, pel projecte +Prop. Jesús Trelis ha rebut el premi de comunicació gastronòmica per "Historias con delantal" i la categoria món del vi ha distingit el celler Casa Los Frailes.

També et pot interessar

stats