València nomenarà en febrer Nino Bravo fill adoptiu amb motiu del cinquanté aniversari de la seua mort

El cantant rebrà el reconeixement oficial a títol pòstum el mes que ve, mentre que la distinció s'entregarà coincidint amb la celebració del Nou d'Octubre

29.04.2022 | Nino Bravo
Nino Bravo en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Ajuntament de València resoldrà al febrer el nomenament fill adoptiu de la ciutat al cantant Nino Bravo l'any del 50 aniversari de la seua defunció quan s'òbriga el procediment d'Honors i Distincions.

El grup de Ciutadans anava a presentar en la comissió de Cultura d'aquest dijous una moció per a sol·licitar aquest nomenament, però l'equip de Govern li n'ha sol·licitat la retirada  —cosa a la qual han accedit— amb l'argument que no és "el moment procedimental marcat pel reglament". No obstant això, al Rialto "li sembla bé" aquesta proposta i preveu que s'aprove quan se sol·licite oficialment amb el suport de tots els grups, segons han explicat fonts municipals.

Així, previsiblement serà al febrer quan es formalitzarà aquest reconeixement a títol pòstum, mentre que la distinció s'entregarà l'octubre de 2023, coincidint amb la celebració del Nou d'Octubre.

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, s’ha mostrat satisfet amb l’èxit de la seua moció i ha destacat que el cinquanté aniversari de la defunció de Nino Bravo "és l'oportunitat perfecta per a atorgar un dels màxims reconeixements que pot donar l'Ajuntament de València". 

A més, la regidora de la formació liberal Amparo Picó, que ha defensat la moció en la comissió de cultura, ha celebrat l'acord i ha lamentat que per una "simple qüestió de procediment" no s'haja pogut aprovar aquest mateix dijous la proposta.

Amb motiu del cinquanté aniversari de la mort de l’artista, les Corts acordaren per unanimitat la declaració del 2023 com a any de Nino Bravo a tota la Comunitat Valenciana, per a "recordar i valorar el gran cantant". Però el d’Aielo de Malferit (Vall d’Albaida) haurà de compartir protagonisme amb altres dos valencians notables que també celebren aniversari enguany: Joaquín Sorolla, que fa cent anys que va morir, i José Martínez Ruíz, ‘Azorín’, que va faltar fa un segle i mig.

També et pot interessar

stats