Les Corts donen suport unànime a la declaració del 2023 com l'any de Nino Bravo

El pròxim mes d'abril es compliran 50 anys de la mort del mític cantant d'Aielo de Malferit

Imatge d'arxiu de Nino Bravo
Imatge d'arxiu de Nino Bravo / Europa Press

Les Corts Valencianes han manifestat aquest dijous suport unànime a la declaració del 2023 com a any de Nino Bravo en tota la Comunitat Valenciana, per a "recordar i valorar el gran cantant", de la mort del qual es compleixen 50 anys a l'abril.

El president de les Corts, Enric Morera, ha llegit a l'inici de l'últim ple de l'any aquesta declaració institucional, que ha sigut seguida des de la tribuna de convidats per representants de l'Ajuntament d'Aielo de Malferit i ha rebut l'aplaudiment de tots els diputats, que estaven drets.

El text recorda que el 3 d'agost del 1944 va nàixer a Aielo de Malferit (Vall d'Albaida) Luis Manuel Ferri Llopis, més conegut com a Nino Bravo, un dels artistes valencians "amb major projecció de la història i una de les veus més distintives del segle XX".

Destaca que, en només tres anys, va passar a ser un dels artistes més influents de la música pop en espanyol, i les seues cançons, amb plena vigència en el segle XXI, el van convertir en "un autèntic mite que ha traspassat la frontera del temps i la geografia valenciana".

Va passar la infància a la ciutat de València i, amb quinze anys, la potència de la seua veu anava circulant entre familiars i amics fins que, el 1961, va formar el seu primer conjunt musical amb dos amics, Els Hispànics, la primera actuació oficial dels quals va tindre lloc a la Societat Coral El Micalet.

Des de llavors, va participar en molts concursos de talents i cantants i va ser al primer Festival de Cantants Novells de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó (Plana Baixa), on va començar la "trajectòria estel·lar de Nino Bravo", i el 1969 Nino Bravo va signar el primer contracte discogràfic.

La declaració institucional exposa que, a principi dels 70 del passat segle, Nino Bravo va aconseguir una gran fama a tot Espanya i també internacionalment, però un tràgic accident de trànsit va truncar-li la carrera i la vida el 16 d'abril del 1973.

"Des del dia de la seua mort, la figura de Nino Bravo continua inesborrable a la vida del poble valencià. Encara hui continua ressorgint la seua veu i continuen ressonant les seues cançons, que ens traslladen un missatge universal, el de la música, en clau valenciana", exposa el text.

El 16 d'abril del 2023 es compliran 50 anys de la seua mort i l'Ajuntament d'Aielo de Malferit, per unanimitat, ha acordat declarar l'any Nino Bravo en el seu municipi. Ara les Corts donen suport al fet que s'estenga a tota la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats