Nino Bravo arriba a les Corts: els socialistes demanen que el 2023 es declare l'any de l'artista

El PSPV presenta una PNL perquè el 2023 es dedique a l’artista d’Aielo de Malferit, coincidint amb el 50é aniversari de la seua mort

MAPAs, “La veu d’un poble” i ‘Nino Bravo. Voz y corazón’
Nino Bravo en una imatge d'arxiu

El 2023 es complirà mig segle de la mort d’una de les veus valencianes més universals, la de Nino Bravo. Per aquest motiu, el PSPV vol que l’any que ve es declare l’any de Nino Bravo a la Comunitat Valenciana i ha presentat a les Corts una PNL (Proposició No de Llei).

La iniciativa convida a posar en marxa un calendari d'actes, celebracions i produccions culturals commemoratives, moltes d’elles a Aielo de Malferit, localitat natal de l’artista. De fet, l’ajuntament ja ha declarat, per unanimitat, l'Any Nino Bravo.

La portaveu de Cultura del PSPV a les Corts, Trini Castelló, ha justificat la mesura destacant que "Bravo va ser un dels artistes valencians amb major projecció de la història i una de les veus més distingides del segle XX".

"Encara hui continua ressorgint la seua veu i sonen les seues cançons, que ens traslladen un missatge universal: el de la música en clau valenciana", ha afegit Castelló.

"Nino Bravo va ser un autèntic mite que ha traspassat la frontera del temps i la geografia valenciana", ha insistit la portaveu socialista de Cultura. "L'objectiu d'aquesta iniciativa no és un altre que impulsar accions culturals per a homenatjar i reivindicar la seua figura i, amb elles, exportar la cultura valenciana a través d'un mitjà tan destacat com és la música feta en la nostra terra", ha conclòs Trini Castelló.

També et pot interessar

stats