El Consell de Ministres crea una comissió que organitzarà actes i activitats culturals per l'Any Sorolla

La preparació del programa correspondrà a la Fundació Museu Sorolla, pel paper de promoció i difusió de la figura del pintor valencià i de la seua obra artística

VÍDEO | Sorolla torna a València amb una exposició de 266 obres
En 2023 es commemora la defunció de l'artista valencià Joaquín Sorolla / À Punt NTC

Amb motiu de la celebració del centenari de la defunció de Joaquím Sorolla, des del Consell de Ministres han aprovat aquest dimarts un reial decret per a la creació d’una comissió nacional que ajude a impulsar activitats de l'efemèride, que té la consideració d'esdeveniment d'excepcional interés públic. Aquesta comissió estarà adscrita al Ministeri de Cultura i Esport.

La preparació del programa correspondrà a la Fundació Museu Sorolla, atés el paper fonamental que té en la promoció i difusió de la figura del pintor valencià i del coneixement de l'obra artística d'aquest. El centre aprofitarà la seua infraestructura per a desenvolupar les activitats i actes culturals. 

També participaran unes altres administracions, entre elles representants del Consell, de la Diputació de València i de l’Ajuntament de València; persones de prestigi reconegut que es dediquen a l'impuls i la promoció de la cultura; i institucions privades o públiques, que tinguen relació amb l'estudi de la vida i l'obra de l’artista.

La comissió executiva, formada per una presidència i nou vocalies, supervisarà i certificarà l'adequació de les despeses fetes en el programa, i si s’ajusten als objectius i plans del programa de suport, segons la llei.

L'aprovació d'aquest reial decret no implica un augment de la despesa pública, ja que el funcionament d’aquesta comissió serà atés amb els mitjans personals, tècnics i pressupostaris del Ministeri de Cultura i Esport. Tots els càrrecs tenen caràcter honorífic i no perceben cap retribució per l'exercici de les funcions, segons el ministeri.

La duració del programa de suport a aquest esdeveniment abraçarà des de l'1 de gener de 2023 fins al 31 de desembre de 2023.

També et pot interessar

stats