El Mubag d'Alacant inaugura l'Any Sorolla amb una exposició del cèlebre pintor valencià

Moltes pintures hi arriben cedides del Museu de Belles Arts de València i de col·leccions particulars

El quadre 'Festa valenciana', de Joaquim Sorolla / À Punt NTC
09 de gener 2023 - 16:56

L'any 2023 és l'Any Sorolla amb motiu del centenari de la mort del pintor. La seua primera exposició del nou any s’inaugura aquest dilluns a Alacant. El museu de Belles Arts, el Mubag, obri les portes a Sorolla i als seus mestres i deixebles. 

La pintura de Sorolla Festa valenciana és la primera vegada que es veu a Alacant. És un dels díhuit quadres del pintor valencià que s'exposen des d’aquest dilluns al Mubag. Però la mostra recull un centenar d'obres, totes de pintors que han sigut mestres o deixebles del valencià. Artistes com l'oriolà Joaquin Agrasot o el valencià Pinazo. El comissari de l’exposició, Francisco Javier Pérez Rojas, parla de la visió transversal que aporta aquesta exposició: “Apropar Sorolla als seus antecedents, mestres i referents, coetanis i els deixebles; és a dir, antecedents i conseqüències de la pintura de Sorolla”.

Quatre generacions de pintors valencians entre 1870 i 1920 que demostren l'alt nivell de l'escola valenciana. El comissari explica en què consisteix la identitat d’aquest grup: “per exemple, el sentit del color, una major plasticitat, una autonomia dels recursos pictòrics”.

Moltes pintures hi arriben cedides del Museu de Belles Arts de València i altres de col·leccions particulars. La mostra inaugura l'Any Sorolla a la Comunitat Valenciana amb motiu del centenari de la mort del pintor de la llum.

També et pot interessar

stats