Sorolla, Nino Bravo i Azorín, protagonistes culturals del 2023

Enguany, Geldo i Guardamar del Segura seran les capitals culturals

Sorolla, Nino Bravo i Azorín, protagonistes culturals del 2023 / À Punt NTC

L'agenda cultural per a aquest 2023 té noms propis valencians. Enguany recordarem Sorolla, Nino Bravo i Azorín pels seus aniversaris assenyalats, unes commemoracions que s'obrin a tots els vessants artístics a través d'exposicions i concerts. 

La banda sonora de l'any la posa Nino Bravo. Les Corts han acordat oficialment que siga recordat el cantant d'Aielo de Malferit al llarg del 2023. Durant els pròxims dotze mesos, destaca també el centenari de la mort de Joaquim Sorolla, per la qual cosa els museus de Belles Arts d'Alacant i València exposen monogràfics del pintor valencià. 

Dues poblacions es convertiran en capital cultural valenciana amb pes propi: Geldo, a l'Alt Palància, i Guardamar del Segura, al Baix Segura. 

Després d'haver tancat el 2022 de València com a capital mundial del disseny, és el moment de fer memòria. L'IVAM dedicarà a La Nave, el col·lectiu que va revolucionar l'art als anys huitanta, una de les seues retrospectives principals.

En el fitxer de rodatges, els cineastes valencians Lucia Alemany, Paco Plaza, Àlex Montoya i Pau Durà estrenaran nous llargmetratges. 

També et pot interessar

stats