València esdevé l’epicentre de l’univers del còmic

La ciutat acull la tercera edició d'aquesta cita que obri les portes aquest divendres

Els aficionats al còmic tenen una cita imprescindible aquest cap de setmana a València / À Punt NTC

Torna el Saló del Còmic de València amb una tercera edició carregada d’activitats per a tota la família que faran les delícies dels apassionats del còmic i la cultura digital.

Tres dies en què desfilaran per Fira València més de huitanta autors i autores “de primer nivell” que signaran les seues obres a amants de l’obra gràfica. Entre els autors i autores estrangeres que visiten aquesta edició, destaquen la coreana Keum Suk Gendry-Kim i el canadenc Guy Delisle, que compartiran espai amb figures nacionals de la talla de Rubén Pellejero —dibuixant actual de Corto Maltés—, Flavita Banana —que publica lúcids acudits gràfics en El País— o el Premi Nacional del Còmic 2022, Paco Sordo. També hi haurà una destacada representació valenciana amb el Premi Nacional de Còmic Daniel Torres, Paco Roca, Cristina Durán i Miguel Ángel Giner —Premis Nacional de Còmic el 2019 per El dia 3, sobre l’accident de metro de València— la nominada als Emmy Laura Pérez, Nuria Tamarit o Nadar, entre altres.  

A més, tornen en aquesta edició els Premis Antifaç que reconeixen la contribució cultural i industrial en el món còmic i que atorga el saló juntament amb la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València. Enguany rebran el guardó Keum Suk Gendry-Kim, Álvaro Ortiz, Manuel Romero, Manuel Gutiérrez, Paula Cheshire, el divulgador Bamf Comic Freaks i l'editorial Dolmen. A més, el jurat ha atorgat un Premi Especial Antifaç a la Millor Contribució a la Indústria del Còmic a la llibreria Akira (Madrid) per la seua enorme capacitat d'adaptació als canviants desafiaments del sector de les llibreries. La gala de lliurament de premis serà aquest dissabte a l’escenari principal.

L'escenari Sakura, un espai dedicat a la cultura japonesa

Manga, anime, videojocs, influenciadors i influenciadores, autors i divulgadors otaku i molt més estaran per primera vegada presents al Saló del Còmic de València on, a més, tenen un espai dedicat exclusivament per a ells: l'escenari Sakura. Per primera vegada el saló dedica un escenari a la cultura japonesa. Manga, anime, videojocs, influencers, autors i otakus tindran, per primera vegada, el seu propi espai a l’escenari Sakura.

Japó i Corea estaran ben presents a través dels concursos de J-Pop i K-Pop, dos talent show de temes musicals del pop japones i coreans vinculats amb la cultura otaku, que compten amb el suport de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València, l'IVAJ i l'emissora 40 Principals. A més, hi serà present la novel·lista i guionista Blanca Mira, que ha aconseguit publicar una obra original al Japó; i la ‘idol’ valenciana i primera cantant espanyola a signar contracte discogràfic al Japó, Ruki, cantarà en l'escenari principal.

També per als més menuts

Per als xiquets i xiquetes, el Saló proposa, entre altres activitats, el Bosc animat, un espai on s'ha programat de manera continuada la lectura dramatitzada de còmics i llibres il·lustrats i on, a més, hi haurà contacontes i tallers. A més, el divendres 3 de març hi haurà un concurs de Cosplay Escolar a l'escenari principal.

Zona de jocs de taula

La zona Joc & Roll, patrocinada i coorganitzada per l'IVAJ, disposa de cent taules per a jugar i cinqunta jocs de taula diferents per a triar, com ara Arca V, Caca Cul Pet Pipí, Triominos, Assassinat a Berlín o Picto Rush, entre altres, amb demostracions fetes per professionals i amb la presència de les editorials més importants del sector. També es realitzaran tornejos de jocs com Smart 10, Carcassonne i Catán.

L’esdeveniment tindrà lloc al pavelló 6 de Fira València amb un horari d'11:00 a 20:00 hores, divendres i dissabte, i d'11:00 a 19:00 diumenge.

A més, amb l'entrada al Saló del Còmic de València, es pot aconseguir un descompte del 20% en les entrades del Bioparc si es compren a través de la pagina web del Bioparc abans que acabe el mes de març.

També et pot interessar

stats