Paco Roca ret homenatge a les bandes de música en el seu últim còmic

L'il·lustrador s’ha inspirat en les seues pròpies emocions i en una tradició molt arrelada al territori

El nou còmic de Paco Roca

Les societats musicals ja tenen el seu còmic. L'ha fet un dels historietistes valencians més guardonats: Paco Roca. La novel·la gràfica ja s'ha distribuït per totes les escoles de la Comunitat Valenciana. Precisament en un col·legi, a Xilxes (Plana Baixa), les càmeres d'À Punt han pogut presenciar una trobada entre els joves lectors i l'autor del còmic.

Hui a l'aula de música de Xilxes s'han canviat les partitures pels còmics. I a més, amb la companyia de Paco Roca, que durant mesos ha donat forma a aquest encàrrec de la Federació de Societats Musicals amb els seus propis sentiments: “Els primers records que tinc de la infantesa és escoltar la banda de música de la falla del barri i la sensació dels instruments retronant” rememora Paco.

Un còmic com a eina didàctica, el primer d'una col·lecció que il·lustra aquests valors que hi ha dins d'un moviment cultural únic al món. Perquè ací tenim més societats musicals que pobles. 

La història de Sabina pot ser la història dels milers de joves músics que troben en la banda a una segona família. I sembla que a aquests primers lectors, els ha agradat, les impressions dels xiquets i les xiquetes de l’escola de Xilxes són molt bones i diverses criatures s’han sentit identificades.

I no només a les aules, vostés també poden tindre'l perquè té versió digital en valencià, castellà i anglés.

També et pot interessar

stats