Comença a València el rodatge de 'La casa', inspirada en la novel·la de Paco Roca

L’adaptació cinematogràfica compta amb la participació d’À Punt Mèdia

Comença el rodatge de 'La casa', inspirada en la novel·la de Paco Roca / À Punt NTC
21 de novembre 2022 - 17:06

La novel·la gràfica La casa, del valencià Paco Roca, farà el salt a la pantalla gran de la mà del director Álex Montoya. De fet, l’adaptació cinematogràfica ja ha començat i diverses localitzacions de València es transformen en l’escenari de rodatge d’aquesta història, protagonitzada per Olivia Molina, María Romanillos, Lorena López, David Verdaguer, Óscar de la Fuente, Miguel Rellán i Luis Callejo, entre molts altres.

Es tracta de la quarta adaptació audiovisual d'una obra realitzada pel guanyador del Premi Nacional del Còmic. La primera va ser Arrugues per al cinema; la segona va ser La Fortuna (basada en El tesoro del Cisne Negro) per a televisió.

La casa narra la història de tres germans que es reuneixen per a decidir què fer amb la casa familiar després de la mort del pare, entre records, secrets i velles disputes. Una situació que es repeteix cada any en el si de milers de famílies, que es desfan del seu passat entre emocions trobades.

"És un tràngol pel qual tard o d'hora tots passarem. Acomiadar-se dels pares, i si pot ser, sense deixar comptes pendents. No tothom és capaç", ha apuntat el director. El cineasta ha lloat la capacitat de Paco Roca per a transmetre en imatges els sentiments oposats dels personatges i ha explicat que el repte a l'hora de portar-lo a la pantalla va ser traslladar al guió el joc de records que planteja Roca en les seues vinyetes d'una manera orgànica.

"Fer un còmic és reflexionar sobre un tema, posar en ordre el que en aquest moment sents, i per això és un dels còmics més especials que he fet, perquè m'ha canviat la vida", ha afirmat Roca.

La pel·lícula compta amb el finançament de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals, l’Institut Valencià de Cultura i de l'Institut de Crèdit Oficial. També hi participen Ràdio Televisió Espanyola, À Punt Mèdia i CREA SGR, mentre que la distribució en cinemes serà a càrrec d'A contracorriente Films.

També et pot interessar

stats