Nominen el valencià Paco Roca als premis Eisner, els Oscars del còmic

La nominada ‘La casa’ aborda els infinits records viscuts dins les parets d’una llar, “testimoni mut de la vida”.

Portada de l’obra nominada als premis Eisner, ‘La casa’
Portada de l’obra nominada als premis Eisner, ‘La casa’

El pròxim juliol se sabrà si el valencià Paco Roca sumarà un premi Eisner a la seua prolífica carrera, després de nominar la seua obra La casa en la categoria de millor edició nord-americana d’un còmic internacional. Tot i que enguany no es podrà celebrar l’entrega de premis a causa de la pandèmia, celebrada al Comic-Con de San Diego, els considerats Oscars del còmic desvelaran les plomes guanyadores d’aquesta edició 2020.

“Agraït i emocionat amb la nominació”, publicava anit a través del seu compte de Twitter, a més de reconéixer el treball d’edició de la companyia americana Fantagraphics. La nominada La casa aborda els infinits records viscuts dins les parets d’una llar, “testimoni mut de la vida”. Així, tot i que la persona que l’ocupa desapareix, aquesta nostàlgia es paralitza esperant que torne. Els tres germans protagonistes d’aquesta història tornen un any després de la mort del seu pare a la casa familiar on van créixer. La seua intenció és vendre-la, però amb cada xicotet objecte que tiren s’enfronten a les experiències del passat.

Aquesta obra de Paco Roca, tal com va passar amb la reconeguda Arrugues, acumula ja multitud de guardons: el premi Zona Còmic 2015, un Estrella 2016, el Gran Premi Romics 2017 i el Premi Romics 2017 al millor còmic europeu del saló del còmic de Roma.

També et pot interessar

stats