L'Splash Festival fa del Port de Sagunt la capital del còmic

L'edició d'enguany torna a convocar editorials, professionals de la il·lustració i públic lector

Còmics al Port de Sagunt

Aquest cap de setmana qualsevol amant del còmic té una cita obligada a l'Splash Festival, que se celebra a Sagunt (Camp de Morvedre).

Al festival del còmic valencià el públic lector té l'oportunitat de conéixer autores i autors de les històries que els han captivat. Enguany el certamen fa huit anys, durant els quals el Port de Sagunt ha servit de punt de trobada de la indústria del còmic i la il·lustració. L'Splash Festival torna així a convocar editorials, dibuixants i públic en una edició en què destaca l'alt nombre d'artistes joves. 

La majoria dels més de 50 autors i autores que hi participen són joves que presenten les seues primeres o segones obres, segons detalla l'organització del festival.

És el cas de la vila-realenca Núria Tamarit, que amb 28 anys ja té més de set llibres publicats i diversos premis i nominacions, malgrat les dificultats del mercat amb la competència japonesa o americana i la sobreproducció, que contrasta amb l'escassa venda d'exemplars.

A la falta de vendes s'afegeix la inestabilitat del sector. En aquest sentit, la dibuixant de còmics Susanna Martí explica que està preocupada per la crisi del paper, "que diuen que serà més important i intensa a partir del 2023".

Pel que fa a les editorials, en aquesta huitena edició en participen vint, huit de les quals són valencianes. 

També et pot interessar

stats