València celebra Sant Antoni amb la tradicional benedicció d’animals

És el seu patró i les famílies hi van per a demanar salut i una bona vida per a les mascotes

Benedicció d'animals per Sant Antoni / À Punt NTC

Molts municipis de la Comunitat Valenciana celebren el 17 de gener Sant Antoni, patró dels animals. A València ha tingut lloc aquest dimecres la benedicció dels animals, una tradició que es remunta al segle XV i que ha tornat a congregar centenars de mascotes.

Sant Antoni, com a patró dels animals, ha presidit tots els actes d’aquest dimecres. Primer la missa major, on alguns animals ja han rebut la seua protecció. Després, ja fora de l’església, ha tingut lloc la tradicional benedicció pública. Davant del sant ha passat tota classe d’animals, gossos i gats són els més freqüents, però també n’hi ha altres més exòtics, com ara conills d'Índies, guacamais, tortugues, conills, peixos o, fins i tot, un insecte bastó. 

Tots han sigut els vertaders protagonistes d’una jornada en què moltes de les famílies estaven ben emocionades de poder rebre la benedicció i la protecció del sant per a aquests animals que, més que mascotes, són part de la família. A més de la benedicció, s’emporten pa i rosquilletes beneïts i una estampeta de sant Antoni. 

Aquest acte es remunta al segle XV i fa valdre també el treball dels animals a l’horta valenciana. Per això també s’hi han vist carros tradicionals i fins i tot les forces armades s’han vestit amb les millors gales per honrar aquesta tradició tan valenciana. 

També et pot interessar

stats