La foguera de Canals crema en honor a sant Antoni

L'espectacle de llum i foc dona el tret d'eixida a tres dies de festa gran a la localitat

Cremada de la foguera de Canals 2024
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 de gener 2024 - 17:16 Actualitzat: 17 de gener 2024 - 08:28

Durant la vespra de Sant Antoni, de nord a sud del territori les fogueres es preparen per a complir el ritual de cada 16 de gener. Entre totes destaca la de Canals (Costera), de setze metres d’alt, que s'ha cremat aquest dimarts a la nit, a partir de les 21:00 hores. Un espectacle de llum i foc que s'ha pogut presenciar en directe per À Punt. 

Així cremava la foguera aquesta nit a Canals
Així cremava la foguera aquesta nit a Canals / Bombers de València

Abans que començara aquesta nit màgica, els canalins i les canalines han calfat motors amb una jornada farcida d'actes, que inicia els tres dies de festa gran de la localitat. Els parells infantils han passejat omplint els sacs de joguets, com pilotes, nines i parament de cuina, amb el pas del Bandera i el Cuiros. Al final de la vesprada, els sacs estaven ja plens a vessar de joguines, que alguns s’han emportat a casa.

La foguera de Canals crema en honor a sant Antoni
La foguera de Canals crema en honor a sant Antoni / Bombers de València

Des del matí, a cada racó de la localitat s'han sentit els víctors més tímids, però en arribar a la plaça de la vila, l'orgull canalí i la devoció a sant Antoni han agafat força i se senten els més emotius, corejats per desenes de persones. La festera de gràcia ha fet el víctor oficial, amb el caliu del veïnat, just abans de la baixada de bandera. Després d’aquest acte, ha continuat un dia ple de festa i activitats, que tanca al recer de la foguera.

També et pot interessar

stats