València es prepara per a omplir-se de color i perfum amb la Batalla de Flors

32 carrosses i més d'un milió de clavellons posaran fi a la Gran Fira de Juliol

Enguany s'han inscrit 13.100 persones per a 365 llotges des d'on gaudir de l'acte
Enguany s'han inscrit 13.100 persones per a 365 llotges, des d'on poder gaudir de l'acte / Ajuntament de València (Twitter)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 de juliol 2023 - 18:25 Actualitzat: 30 de juliol 2023 - 14:28

A la ciutat de València ja està tot preparat per a celebrar l'esperada Batalla de Flors, que tindrà lloc aquesta vesprada a les 20 hores al passeig de l'Albereda, i posarà el punt final al programa d’activitats de la Gran Fira de Juliol. L'acte es podrà seguir en directe per À Punt des de les 19:50 hores.

El passeig de l'Albereda s’omplirà amb 32 carrosses, des de les quals es llançaran més d’un milió i mig de flors entre els participants i els espectadors. A més, serà quan l’audiència podrà conéixer les candidates preseleccionades per a ser falleres majors de València 2024 i les corts d’honor, que fan la primera aparició pública. 

La festa, que té l'origen en el 1891, s'ha convertit en una cita indispensable per a tot aquell que vulga ser testimoni d'una de les tradicions més emblemàtiques de la ciutat, i és un dels dies més acolorits i alegres de l'any. Enguany s'hi han inscrit 13.100 persones, 2.000 més que l'any passat, per a 365 llotges des d'on poder gaudir plenament de l'acte.

De la Punxà, a la Batalla

Dissabte a la nit ha sigut la tradicional Punxà, en què els mestres carrossers que desfilaran aquesta vesprada fan un acte simbòlic que consisteix a decorar les carrosses punxant-hi flors naturals.

Enguany les carrosses de la Secció Especial A s'inspiren en temes com el medi ambient, el centenari de la mort de Sorolla o la mitologia japonesa, i porten el segell de Vicente Demets, Santi Muñoz, Sergio Lis, Vicente Julián García i Fran Tarazona, que va ser el guanyador del Premi Baró de Cortes l'any passat. 

També et pot interessar

stats