Què es pot fer el mes de la Gran Fira de València?

Més d’un centenar d’activitats gratuïtes ompliran espais emblemàtics de la ciutat durant tot el mes de juliol

Tir d'eixida a la Gran Fira de València 2023
Arranca la Gran Fira de València 2023

La Gran Fira de València torna un any més a la ciutat amb l’arribada del juliol. Arts escèniques, espectacles pirotècnics o concerts musicals ompliran una agenda que compta amb més d’un centenar d’activitats gratuïtes i per a tots els públics en espais emblemàtics repartits per diversos barris i pobles.

Aquest dissabte a les 20:00 hores, una cercavila i l’encesa de la Fira amb la traca inaugural a la plaça de l’Ajuntament donaran el tir d’eixida a una edició que enguany recupera la Nit a la Mar i espais com els Jardins del Palau, que s’utilitzaran per a les activitats falleres. 

A la mateixa hora, al carrer de la Reina, tindrà lloc la XXVI Entrada de Moros i Cristians del Marítim i a les 22:00 hores es donarà pas a les Nits de Folk, que també s’oferiran els dies 2 i 8 de juliol. A les 23:30 hores començarà el popular correfoc amb l’Infern Faller, Socarrats de Campanar, Dimonis de Mislata i Colla de Dimonis de Massalfassar.

Els Focs a la Fira encenen les nits de juliol

El programa pirotècnic dels Focs de la Fira acompanyaran de manera transversal durant tot el mes. El 8 de juliol, la pirotècnia Nadal Martí dispararà un castell nocturn de pals davant de les Torres dels Serrans i el 14 de juliol tindrà lloc un espectacle piromusical a càrrec de la pirotècnia Vulcano que homenatjarà el cantant Nino Bravo a la Marina en el marc de la Nit a la Mar.

A més, el dissabte 22 de juliol, a les 23:00 hores, en la plaça del Mercat, Caballer FX dispararà una minimascletà i el divendres 28, la pirotècnia del Mediterráneo oferirà l’espectacle de focs artificials Cremant la Fira.

Els Concerts de Vivers tornen amb díhuit espectacles

Els populars Concerts de Vivers als Jardins del Real també arranquen aquest dissabte i es prolonguen fins al diumenge 23 de juliol amb un cartell de díhuit actuacions musicals. Entre elles destaquen les d'artistes internacionals com els argentins Fito Páez i TINI, el britànic Jacob Collier, el porto-riqueny Gabriel Ríos, l'italià Alborosie, la nord-americana LP i la formació escocesa The Waterboys.

El cartell de solistes i bandes estatals contempla les actuacions de Lola Índigo, Rozalén, Nena Daconte, Mónica Naranjo, La La Love You o Los Secretos, mentre que la presentació valenciana comptarà amb La Fúmiga, Auxili, Guitarricadelafuente, Pep Gimeno “Botifarra”, Colomet i Mr Sanchez. 

A banda d’aquests actes, els Jardins del Palau acolliran cada dimarts, a les 19:00 hores, el Gran Ball de la Fira. Com a novetat, en aquest espai, que es potenciarà amb les activitats falleres, també se celebrarà l’Orgull de Nit, un festival drag queen, el dijous 6 de juliol a les 22:00 hores.

D’altra banda, per a la xicalla, La Menuda Fira portarà diverses activitats infantils als barris i pobles de València. Els dies 14 i 15 de juliol, el parc Central serà l’escenari de Festa al Parc, un festival d’arts escèniques i música adreçada a menuts i grans que comptarà amb les actuacions del mag Nacho Diago, Joan Miquel Oliver o la Festa de La Colla, amb la col·laboració d’À Punt.

La Gran Nit arribarà el dissabte 22 de juliol, en la qual el centre de la ciutat es convertirà en un gran escenari amb una àmplia programació festiva a l’aire lliure i l’obertura de museus en horari nocturn. El Sopar de la Punxà, el 29 de juliol, i la Batalla de Flors, el dia 30, posaran el colofó a un extens cartell d'actes de la Gran Fira de València.

També et pot interessar

stats