València prepara una batalla amb més d'un milió de clavellons

El termini per a inscriure's en el sorteig de llotges ja està obert fins diumenge

Batalla de Flors
Més d'un milió d'aquestes flors es llançaran el 30 de juliol en la tradicional Batalla de Flors / Ajuntament de València

Vora 1.200.000 clavellons protagonitzaran, la vesprada de l'últim diumenge de juliol, la tradicional Batalla de Flors de València, declarada Festa d'Interés Turístic Autonòmic. Mentrestant, aquest migdia s'ha obert el termini per a inscriure's en el sorteig de les llotges per a poder seguir aquesta acolorida batalla des d'un d'aquests espais que es col·locaran en l'Albereda.

Aquesta particular batalla, que se celebra a València des de l'any 1891, "valora el treball artesà i les tècniques de cultiu dels floricultors, capaços de recol·lectar les 1.200.000 unitats de clavells del camp valencià", com ha explicat el regidor de l'àrea de Cultura Festiva, Santiago Ballester.

Aquestes flors creixen en finques de 30 fanecades de diverses localitats de l'Horta, com ara Alboraia, Meliana i Alcàsser, entre d'altres. La producció es diversifica en diverses parcel·les com a mesura preventiva, perquè en cas que hi haja una inclemència meteorològica, com una granissada, no es llance a perdre tota la collita i falten flors per a la batalla.

Ballester ha recordat que "la prolongada època de floració i la duració dels clavells una vegada tallats són les claus de l'èxit". En aquest sentit, ha destacat que les llavors dels clavellons se sembren exclusivament per a la batalla a principis del mes de març i es cullen a finals de juliol. "Són cinc mesos de cultiu, si no hi ha inclemències atmosfèriques que puguen llançar a perdre les 100.000 unitats de plantes", ha aclarit.

Pel que fa a les carrosses, el regidor ha detallat que enguany hi desfilaran xiquetes i dones preseleccionades per a formar part de les corts d'honor de les falleres majors de València del 2024, representants de diversos sectors fallers i les falleres majors de València de 2023 i 2022, amb les seues respectives corts d'honor.

Així mateix, els acompanyaran les màximes representants de les Fogueres d'Alacant i les Festes de la Magdalena de Castelló. I, com en anys anteriors, també hi participaran com a convidades amb dues carrosses les falles de l'Horta Sud i representants d'associacions festives del Cap i Casal.

Totes aquestes persones, que llançaran flors des de les carrosses, en rebran unes altres que projectaran els qui ocupen les llotges habilitades per al públic de l'Albereda. Tot un espectacle de color, alegria i tradició.

D'altra banda, la vespra de la Batalla de Flors se celebrarà a la Ciutat Fallera la Nit de la Punxà, durant la qual els mestres carrossers acaben de punxar la flor en les carrosses que desfilen l'endemà. Dilluns que ve, 24 de juliol, Mercaflor de Mercavalència exposarà dues d'aquestes carrosses.

Sorteig de llotges per al públic

D'altra banda, el termini d'inscripció per a participar en el sorteig per a ocupar aquests espais s'obri aquest dijous i es tancarà a la mitjanit del diumenge. El resultat es publicarà en la web www.batalladeflors.com i les persones afortunades rebran una notificació en l'adreça de correu electrònic proporcionada en el moment de la inscripció, acompanyada d'un codi d'accés amb el qual podran efectuar la compra. Així mateix, s'establirà una llista de reserva, que també podrà ser consultada a través de la citada web.

La compra de les llotges es podrà fer des de les 12:00 hores del dia 25 de juliol fins a les 00:00 hores del dia 27. En cas que alguna de les persones amb dret a compra desistisca d'adquirir-les, s'avisarà per ordre a les persones que formen part de la llista de reserva, que podran exercir l'opció de compra fins a les 10:00 hores del dissabte 29 de juliol.

També et pot interessar

stats