Un pavelló de vareta es converteix en el cor de les activitats de disseny i creativitat que acollirà València

La construcció, de 350 metres quadrats, simbolitza la mar i s’enllumenarà de nit per a emular un far

 

La construcció evoca la mar i per les nits emularà un far en un homenatge a la Mediterrània
La construcció evoca la mar i a la nit emularà un far en un homenatge a la Mediterrània / World Design Capital Valencia 2022

Un pavelló fet de vareta i ceràmica i situat al centre neuràlgic de València recorda que la ciutat és capital mundial del disseny enguany. Aquest edifici de 350 metres quadrats, amb reminiscències a la mar, acollirà algunes de les activitats programades al llarg de l’any amb motiu d’aquesta capitalitat.

Aquesta construcció, batejada com a Àgora València, pretén ser, de manera simbòlica, el bressol de la creativitat i convertir-se en aparador del disseny valencià en l'any en què la ciutat mostra al món tot el seu potencial creatiu.

És una construcció modular ideada per l'arquitecte i dissenyador valencià Miguel Arraiz, en col·laboració amb l'estudi d'arquitectura Arqueha Arquitectura i Urbanisme, també valencià. El sostre està fet íntegrament de vareta i té un disseny ondulat, que simbolitza les ones de la mar Mediterrània.

S'ha previst que Àgora València s'il·lumine de nit com si fora un far dels que guien els vaixells en la costa. És una instal·lació totalment sostenible, en la qual s'ha emprat un 50% de materials reciclats, la qual cosa ha permés estalviar fins a un 70% d'aigua, i que utilitzarà tecnologia led i de baix consum.

Les primeres activitats, la pròxima setmana

Una de les primeres activitats que acollirà, el pròxim 22 de juny, serà la presentació i anàlisi del Codi Deontològic del Disseny READ, organitzada per la Xarxa Espanyola d'Associacions de Disseny, i l'estrena del tràiler de la sèrie documental “Tocades”, una producció que recull entrevistes amb professionals creatius, artistes i artesans de les marques espanyoles més influents.

També et pot interessar

stats