València Capital Mundial del Disseny 2022 desenvoluparà 100 projectes per posar en valor el seu llegat industrial

L'esdeveniment pretén atraure un mínim de 2 milions de persones, de les quals s'espera que 200.000 siguen estrangeres

Presentació del programa València Capital Mundial del Disseny 2022
Presentació del programa de València Capital Mundial del Disseny 2022 / València Capital Mundial del Disseny

València Capital Mundial del Disseny 2022 reivindicarà el seu poder transformador a través d'un intens programa amb més de 100 projectes que es desenvoluparan per tota la ciutat i que es preveu que atraguen com a mínim 2 milions de persones, de les quals s'espera que 200.000 siguen estrangeres.

A través d'un ampli calendari d'activitats, amb la capitalitat es posarà de relleu el potencial del disseny a l'hora de millorar la qualitat de vida de les persones pel que fa a la sostenibilitat mediambiental, la innovació industrial, l'educació, la inclusió, la diversitat, la igualtat i la identitat mediterrània.

El comité organitzador de la capitalitat ha fet aquest dimarts una roda de premsa a l'Oceanogràfic per explicar els principals actes que integren el programa i els eixos entorn dels quals es pretén desenvolupar.

Hi han intervingut el director d'aquest esdeveniment, Xavi Calvo; la directora de programació, Corinna Heilmann; el director general de l'Organització Mundial del Disseny, Bertrand Derome, i la responsable de participació, Silvia Flórez.

Calvo ha destacat que no és una casualitat ni una operació de màrqueting que València siga capital mundial del disseny. La Comunitat ha reivindicat amb talent ser un territori de creativitat –assegura– sent capdavantera a nivell mundial en disseny industrial, tèxtil i gràfic, perquè ha sorgit el disseny d'on hi havia indústria.

La programació s'ha retardat fins al juny de l'any vinent amb la intenció d'evitar les possibles complicacions derivades de la pandèmia i atraure el màxim de visitants, ha explicat Corinna Heilmann, directora de programa de World Design Capital València 2022.

Set grans esdeveniments

A més dels projectes locals propis, la cita tindrà set grans actes Signature, impulsats en col·laboració amb la World Design Organization.

La primera gran cita, al juny, serà el World Design Experience, un festival de cinc dies amb tallers i workshops, dirigit a públic jove (de 20 a 45 anys), que reunirà el món del disseny digital, gràfic animat, música i creatius a la Marina i La Rambleta.

No serà l'únic festival, ja que al setembre, coincidint amb Fira Hàbitat i València Design Week, arribarà el World Design Street Festival, que traslladarà als carrers de la ciutat i a espais oberts com l'antic llit del Túria, finestres de disseny a manera d'expositors per a donar visibilitat als dissenys industrials valencians, amb una picada d'ull als joves dissenyadors i dissenyadores emergents.

També al setembre serà el World Design Exchange, un acte a Bombes Gens que reunirà els majors organitzadors de celebracions de disseny del món, una trobada per a la qual ja compten amb 24 confirmats.

Ja al novembre tindrà lloc la World Design Policy Conference, al Palau de Congressos de València, dos dies de congrés per a mesurar l'impacte de la capitalitat d'enguany i actuar, tenint en compte els resultats de l'any anterior.

En aquest mateix mes serà la World Design Ceremony, una cerimònia que mirarà al que s'ha fet en 2022 per a marcar la pauta de cara al futur, i el World Cities Meeting, on es donaran cita els alcaldes de les capitals mundials del disseny anteriors, per a veure el que ha ocorregut després de cadascun d'aquests esdeveniments des de 2008.

Per a tancar, la gala de la World Design Spotlight serà la gran posada en valor dels dissenyadors valencians. Hi haurà la base de dades que es crearà durant l'any, una plataforma digital que englobarà tot el talent dels dissenyadors de la Comunitat Valenciana.

Tant aquests actes com la resta de projectes locals es desenvoluparan per tota la ciutat al llarg de l'any: espais culturals, monuments històrics i carrers acolliran alguna de les activitats de València Capital Mundial del Disseny 2022.

També et pot interessar

stats