Estació del Nord calendari València ciutat @JuanMartinezLahiguera
Estació del Nord de València a les 18:45 hores / @JuanMartinezLahiguera

Un fotògraf immortalitza per al 2023 la València que hauria embruixat Cartier-Bresson i Vivian Maier

El projecte personal del dissenyador i director d'art valencià Juan Martínez Lahiguera des del 2007 converteix en calendari temàtic la ciutat de València i els seus personatges anònims

À Punt
Mayte Aparisi @apunt_media
29 de desembre 2022 - 11:52

Des de fa quinze anys el dissenyador valencià Juan Martínez Lahiguera deambula, voluntàriament perdut, pels carrers de València. Amb la seua discreta i delicada presència observa amb curiositat les ànimes que la poblen. I com que estan al carrer, el fotògraf pot permetre's, sense necessitat de permís, furtar la intimitat de persones, animals i objectes. Martínez Lahiguera els rescata de l’oblit. Els immortalitza. Una potent i menuda càmera, la Leica D - Lux 7, li permet ser quasi invisible. 

La temàtica triada per a rebre el 2023 és "València al carrer". Altres anys s'ha fixat en els gossos, els rostres... Una street photography digna dels mestres de la fotografia. Unes imatges que haurien embruixat des del cèlebre fotògraf Cartier-Bresson fins a Vivian Maier i Irving Penn. "La fotografia de carrer és inesperada, espontània i vertadera… Cal tindre els ulls ben oberts perquè en qualsevol moment pot aparéixer l'escena "perfecta". Tot passa en un instant, un únic instant, en què la fotografia aconseguirà atrapar l'efímer fragment de temps", ha dit el fotògraf valencià. Els calendaris es poden trobar en El Podenco, enfront del Centre del Carme de Cultura Contemporània, i en la tenda Atypical del Mercat Central.

Altres Imatges

stats