Tanca l'estudi fotogràfic Sanchis de València amb més d'un segle d'història

Joaquim Sorolla, Blasco Ibáñez, els germans Benlliure o Primat Reig, entre les celebritats que va retratar la càmera de Sanchis

TANCA UN SEGLE DE FOTOGRAFIES DE LA HISTORIA I LA CULTURA DE VALENCIA

Antonio Manuel Pérez Sanchis és part d'una saga de quatre generacions dedicada a la fotografia que aquests dies buida el seu últim estudi fotogràfic al número 27 del carrer dels Serrans de Ciutat Vella. Tanca un negoci familiar de més d'un segle que ha retratat les figures més rellevants de la cultura i de la societat de València, així com de les tradicions, costums i manifestacions populars del poble valencià.

Fou el seu avi Francisco Sanchis Muñoz qui va muntar l'estudi l'any 1901 al carrer Alboraia, per a traslladar-lo deu anys després al carrer dels Serrans i ampliar el negoci amb una galeria de retrats a la plaça Marià Benlliure. Especialitzat en el retrat d'estudi i en la reproducció d'obres d'art, la seua relació amb el sogre del pintor Joaquim Sorolla, el famós fotògraf Antonio García Peris, amb qui havia treballat d'aprenent, li va facilitar els coneixements i les relacions per a independitzar-se i començar a treballar com a fotògraf de la Casa Reial, als membres de la qual va fer nombroses fotografies a La Granja, la seua residència d'estiu.

Benlliure, Sorolla o Blasco Ibáñez

La càmera de Sanchis va capturar també imatges úniques dels germans Benlliure, Joaquim Sorolla, Blasco Ibáñez i Primat Reig, entre d'altres. Imatges d'estudi i en exteriors d'un gran valor documental. El seu objectiu va deixar testimoni de fotografies en blanc i negre de la València de principis de segle, de les festes i tradicions, així com de la societat de l'època. Amb el temps l'Estudi Sanchis esdevingué el fotògraf de confiança del món de les falles i les seues falleres majors.

La saga la va continuar el seu net Antonio Manuel Pérez Sanchis, i quan es va jubilar va seguir el fill i besnet del fundador Antonio Ramón Pérez-Sanchis Estal, qui va faltar enguany. Havia deixat un impecable treball d'adaptació al sistema digital i fotos d'estudi. 

Amb la desaparició de l'últim membre de la família dedicat a la fotografia, l'estudi tanca deixant darrere un bast arxiu fotogràfic i documental que el seu propietari vol posar a disposició de qualsevol institució pública o privada que vulga fer-se'n càrrec. 

També et pot interessar

stats