Un 30% dels municipis que celebren Falles decidixen ajornar la festa per al 2022

Fins a 22 municipis trien esperar al març de 2022 per a celebrar les seues Falles; una vintena plantaran unes falles reduïdes entre setembre i octubre

Imatge d'arxiu d'unan falla a València
Imatge d'arxiu d'una falla a València

No hi ha hagut una decisió unànime del món faller. Les regles de la pandèmia han marcat que les Falles 2021 puguen celebrar-se o no arran de les decisions de cada junta local i així queda el mapa per ara.

Des que València, amb quasi 400 comissions, va decidir celebrar unes falles light de l'1 al 5 setembre el passat 12 de maig, cada setmana hem anat coneixent noves resolucions des dels municipis que celebren esta festa patrimoni de la humanitat.

Les juntes locals falleres han consultat l'opinió de les comissions i fins a un 30% del municipis han preferit posposar la celebració al 2022. De moment esperaran a celebrar les Falles el pròxim mes de març a Alboraia, Alfafar, Alberic, Benetússer, Elda, Manises, Puçol, Tavernes Blanques, Tavernes de la Valldigna, Algemesí, Xàtiva, Albalat de la Ribera, Benaguasil, Xest, Massamagrell, El Puig, Oliva, Paiporta, la Pobla de Vallbona, la Vall d'Uixó, Vilamarxant, Carcaixent, Alginet, Bétera, Corbera i Sollana.

Una vintena de ciutats han donat el vistiplau a fer unes Falles amb programacions restringides a les mesures sanitàries i cremaran els monuments que tenien guardats des del 2020 durant els mesos de setembre i octubre. Tampoc hi ha hagut consens en la data de celebració: mentre que Sagunt, Gandia, Torrent, Albal o Catarroja segueixen l'estela marcada per la Junta Central Fallera de València, hi ha qui opta pel pont del 9 d'Octubre per plantar falla. És el cas de Benicarló, Borriana, Picanya o Carcaixent, entre d'altres.

Queda pendent encara quina serà la decisió en almenys un terç de les juntes locals que han de consensuar les postures entre fallers i autoritats locals. Aquest mapa, per tant, encara està viu i s'actualitzarà al llarg de les pròximes setmanes.

Pots ajudar-nos a actualitzar les novetats sobre la celebració de les falles al teu municipi escrivint-no al correu tincunanoticia@apuntmedia.es

També et pot interessar