Torrevella enceta el 69é Certamen Internacional d’Havaneres

L’edició d’enguany, que se celebra del 24 al 30 de juliol, comptarà amb un total de dotze cors, nou d’ells estrangers

El cor Girlschoir Raniza, guanyador del primer premi Ricardo Lafuente de la 69a edició
El cor Girlschoir Raniza, guanyador del primer premi Ricardo Lafuente de la 68a edició / Certamen Habaneras Torrevieja

Torrevella (Baix Segura) es converteix des d’aquest dilluns i durant una setmana en el referent mundial del cant coral amb el 69é Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia. Enguany hi participaran un total dotze cors, tres espanyols i nou estrangers, procedents d'Europa, Amèrica i Àsia.

L'alcalde de Torrevella i president del patronat municipal, Eduardo Dolón, ha anunciat que ja està tot llest perquè comence una nova edició del certamen d'havaneres, que, per segon any, se celebrarà al Teatre Municipal.

L'aforament més reduït del teatre ha fet que l'organització haja previst la instal·lació d'una pantalla gegant i butaques al passeig Vista Alegre, al costat del Monument al Coralista. D'aquesta forma, tot el públic assistent podrà seguir en directe cadascuna de les vetlades de l'esdeveniment, declarat d'interés turístic internacional i que, a més, ostenta la Medalla al Mèrit Cultural de la Generalitat.

Al llarg del certamen passaran quasi 700 persones per l'escenari, entre músics i coralistes. D'ells, al voltant de 380 ho faran en la fase de competició. Tots els cors que opten als premis interpretaran com a havanera obligada Sal de mi vida, de Víctor Daniel Lozada, juntament amb dues havaneres lliures més i dues polifonies.

Els cors en concurs es repartiran 47.500 euros en el palmarés dels nou premis que s'entreguen en el certamen. El més prestigiós de tots ells és el primer d'Havaneres Ricardo Lafuente, dotat amb 12.000 euros i trofeu.

Una setmana per a gaudir de la música

El certamen començarà amb una gala d'obertura d'exhibició, en la qual actuaran el cor Simfonia de l'Escola Coral Municipal i la cantant Pasión Vega. 

L'endemà tindrà lloc la recreació musical d'El Regal: el conte de l'Havanera i pujaran a l'escenari del teatre dues agrupacions locals fora de concurs: el Cor i Orquestra Maestro Ricardo Lafuente i la Coral de Torrevella Francisco Vallejos.

De dimecres a divendres hi participaran els cors a concurs. El primer dia ho faran el Conjunto de Madrigalista Universidad de Playa Ancha, de Valparaíso, Xile; Ensamble Oikos, de Montevideo, Uruguai; el Cor Polifònic Adeliz Freites, d'Estado Lara, Veneçuela, i el Cor Pichincha, de Quito, Equador.

El dijous, per la seua banda, ho faran Kaunas Kamertonas Mixed Choir, de Kaunas, Lituània; Ensamble Vocal Macondo, de Medellín, Colòmbia; Concordia Choir, de Varsòvia, Polònia, i el Cor de Cambra de Copiapó, de Xile.

Finalment, divendres actuaran els cors procedents de l'estat espanyol, a més de la Kammerchor Manila, de Filipines. Aquestes són el Cor de Cambra d'Extremadura, de Badajoz; Nubah, de Granada, i el Cor Jove les Veredes, de Colmenarejo.

Els cors José Hódar, Manuel Barberá, Maestro Casanovas i l'Orfeó de Torrevella intervindran en la vetlada de clausura, prèvia a la interpretació dels himnes, juntament amb la banda de la Unió Musical Torrevellenca.

Les set vetlades del concurs seran gravades a fi d'elaborar un programa especial que s'emetrà per Televisió Espanyola. El certamen estarà presentat per Elena Sánchez i serà retransmés en directe en línia des de la web del patronat.

Activitats complementàries

Paral·lelament al certamen, el patronat ha organitzat una completa programació que inclou diferents recitals en la confluència dels carrers Concepción amb Fotògrafs Darblade sota la denominació de "Vesprades d'havaneres". També s’ha programat una actuació d'acordió i solistes des d'un balcó de la plaça Miguel Hernández, prevista per a la nit del 29 de juliol.

No faltarà tampoc la desena edició de les Jornades Internacionals de l'Havanera i el Cant Coral, que conclourà amb la recepció oficial a les corals.

També et pot interessar

stats