Més de 600 cantants de cor i músics protagonitzaran el 68é Certamen Internacional d'Havaneres de Torrevella

Serà la primera edició del certamen, declarat d'interés turístic internacional, que se celebra en un recinte tancat

Imatge del 67é Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia a Torrevella
Imatge del 67é Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia a Torrevella / Patronat Municipal d'Havaneres de Torrevella

Aquest diumenge, a partir de les 22:30 hores, arranca el 68é Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia a Torrevella (Baix Segura) amb una gala d’obertura que comptarà amb la intervenció de la Nostrum Mare Camerata de València i del cor de cambra Ad libitum, de Quart de Poblet (Horta Sud). 

Serà la primera vegada, en la seua dilatada trajectòria, que se celebra en un recinte tancat, al Teatre Municipal de la localitat, a causa dels treballs arqueològics que estan duent-se a terme a Eras de la Sal, l’escenari habitual.

Més de 600 persones, entre músics i cantants de cor, passaran per l'escenari, la meitat dels quals ho faran en la fase de competició, recuperada després de dues edicions marcades per la pandèmia. Nou agrupacions, quatre estatals i cinc estrangeres, interpretaran l’havanera Cantamar, de Robert Sellés i Camps, juntament amb altres dues havaneres lliures i dues polifonies.

El pròxim dissabte 23 tindrà lloc la gala de clausura, amb la participació de la Unión Musical Torrevejense, en la qual es repartiran un total de 47.500 euros entre nou premis. El més important és el primer premi d'havaneres Ricardo Lafuente, dotat amb 12.000 euros i un trofeu.

Davant de la reducció de l'aforament d'enguany, l'organització ha instal·lat una pantalla de grans dimensions i butaques al passeig Vista Alegre, des d'on es podrà seguir la retransmissió íntegra de cada vetlada.

Aquesta cita musical, que està declarada d'interés turístic I+internacional i és medalla al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana, es prolongarà durant una setmana fins al pròxim dissabte 23 de juliol.

També et pot interessar

stats