Torna el Misteri d'Elx amb els primers assajos a la basílica de Santa Maria

El dia de Tots Sants, À Punt transmetrà els dos actes principals de la festivitat: la Vespra, a les 10:00 hores, i de vesprada, la Festa, a les 18:45 hores

Una de les escenes de l'assaig del Misteri d'Elx / À Punt NTC

La ciutat d’Elx (Baix Vinalopó) ha fet aquest divendres a la nit el primer assaig general del Misteri d'Elx, una representació litúrgica per a commemorar l'Assumpció de la Mare de Déu al cel. Amb solemnitat i devoció, els il·licitans i il·licitanes han tornat a gaudir d’aquesta cerimònia, patrimoni de la humanitat, que es recupera enguany amb mesures de seguretat extraordinàries a causa de la Covid-19.

Per a l'alcalde de la ciutat, Carlos González, "la recuperació del Misteri simbolitza no sols que torna la Festa, sinó que al cap d'un any complex tornem a la normalitat". González, que també presideix el Patronat, ha felicitat aquesta institució pels seus esforços i i a la família del Misteri per haver fet un treball "molt seriós malgrat les seues condicions de dificultat".

En l'esdeveniment també ha estat present la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, natural de la ciutat d'Elx, qui ha mostrat el seu convenciment que no minvarà en cap moment la grandesa d'aquesta representació i ha assegurat que "la seua esplendor va estar a l'altura de les circumstàncies, com sempre ho ha fet en els seus anys d'història".

Durant el cap de setmana continuen els assajos generals, sempre mantenint les mesures sanitàries, com un test d'antígens per als xiquets de l'Escolania, a la Casa de la Festa, pas previ i necessari abans d'eixir cap a la basílica de Santa Maria. Així, aquest dissabte s'assajarà l’escenificació a les 22:00 hores, que es repetirà diumenge a les 18:00 hores. 

La gran celebració oficial començarà el dilluns 1 de novembre, dia de Tots Sants, a les 10:00 hores, amb la Vespra, i continuarà a les 17:00 hores amb la Festa, totes dues a la basílica de Santa Maria d’Elx, amb un aforament limitat al 75%.

À Punt es bolca amb el Misteri

À Punt retransmetrà els dos actes principals de la festivitat: la Vespra, des de les 10:00 hores, i de vesprada, la Festa, a partir de les 18:45 hores. La periodista Isabel González serà l’encarregada de la narració de les dues representacions.

Per la seua part, els serveis informatius de la ràdio i la televisió també es faran ressò especial de la celebració del Misteri d’Elx fora de la data habitual amb una cobertura específica i extensa en la televisió, la ràdio i el web.  

També et pot interessar

stats