El Misteri d’Elx es retransmetrà per À Punt el dia de Tots Sants

La Vespra i la Festa tornen a la televisió pública, de matí i de vesprada

La periodista Isabel González serà l’encarregada de la narració de les dues representacions
La periodista Isabel González serà l’encarregada de la narració de les dues representacions / Departament de Comunicació
26 d'octubre 2021 - 12:33

El dilluns 1 de novembre, festivitat de Tots Sants, el calendari inclourà un dels esdeveniments culturals i religiosos que la pandèmia de la Covid-19 ha anul·lat per qüestions sanitàries. Però Elx es tornarà a vestir de gala dilluns que ve per a celebrar la seua festa més estimada: el Misteri.

Com sempre, la radiotelevisió pública valenciana vol estar al costat de la celebració i per això À Punt incorporarà les retransmissions de la Vespra i la Festa a la programació. La periodista Isabel González serà l’encarregada de la narració de les dues representacions, de matí ‘La Vespra’ a partir de les 10:00 hores i de vesprada ‘La Festa’ a partir de les 18:45 hores.

Per això dilluns que ve no hi haurà emissió de Les notícies del matí ni tampoc del magazín A la Ventura. El programa Bona Vesprada també descansa i s’emetrà la pel·lícula ‘Història d’una monja’ del director Fred Zinnemann amb Audrey Hepburn com a protagonista.

El Misteri és un tresor del poble d’Elx i una de les joies més preades del patrimoni cultural valencià. Va ser declarat monument nacional l’any 1931 i inclòs en la primera proclamació de les obres mestres del patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la Unesco l’any 2001. 

La representació d’aquesta obra, d’origen medieval, té lloc cada any a la basílica de Santa Maria d’Elx, a l’agost, per la festivitat de la Mare de Déu de l’Assumpció. Enguany, a causa de la pandèmia del coronavirus, se celebra, de manera excepcional, el dia 1 de novembre.

També et pot interessar

stats