El teatre romà es vesteix de llarg amb 'Júlia' per a la inauguració de Sagunt a Escena

El muntatge de la companyia alcoiana La Dependent, basat en l'obra d'Isabel-Clara Simó, ha encetat aquest dissabte la programació de la 39a edició del festival d’arts escèniques

'Júlia' de La Dependent inaugura la 39a edició de Sagunt a Escena / À Punt NTC
À Punt NTC
Miquel Àngel Alcaraz @apuntnoticies
06 d'agost 2022 - 10:36 Actualitzat: 07 d'agost 2022 - 13:55

El teatre romà de Sagunt (Camp de Morvedre) s'ha vestit de llarg aquest dissabte per a l’obertura de la 39a edició del festival Sagunt a Escena amb Júlia, l’espectacle teatral en clau femenina de la companyia alcoiana La Dependent, que revisita la novel·la d’Isabel-Clara Simó, una producció de gran format de l’Institut Valencià de Cultura.

Aquesta és una de les huit propostes que formen part d’una programació que s’estendrà fins al 28 d’agost en el centre neuràlgic del festival. La companyia de dansa cubana Acosta Danza, el cantaor flamenc José Mercé o la misteriosa performer Miss Beige són alguns dels convidats.

Hi haurà també espai per a rememorar l’esperit dels clàssics gràcies a Lazona amb El misántropo de Menandre i l’espectacle Safo, una relectura del mite de la poetessa grega produït pel Teatre Romea, el Festival de Teatro Clásico de Mérida i el Festival Grec de Barcelona.

Aquest diumenge serà el torn de La banda, per al qual Asun Noales i Lucas Escobedo, dos dels creadors valencians de dansa i circ més reconeguts dels últims temps, s'han aliat per a oferir el primer espectacle de carrer de la companyia il·licitana OtraDanza. La cita té lloc a la Glorieta de Sagunt a les 20:00 hores, en el marc de l'Off Romà.

Inma Expósito, directora artística del festival, ha manifestat que s’ha apostat "per una programació heterogènia i multidisciplinària, un recorregut polièdric de la mà dels clàssics, els grecs i els contemporanis".

L'Off Romà, el festival de proximitat

Però la programació d’un dels festivals d’arts escèniques més importants del territori no es queda al teatre romà. La mostra va iniciar el passat dijous la programació en el marc de l'Off Romà, l’aposta de Sagunt a Escena per a fer arribar les arts escèniques a tots els públics, enguany amb el circ com a protagonista.

Els catorze espectacles que formen part d’aquest cicle, d’accés gratuït, tindran lloc en diversos punts de la capital del Camp de Morvedre. La Glorieta, la pujada al castell, el Centre Cívic i la Casa dels Berenguer són els escenaris que acolliran aquestes propostes.

El secretari autonòmic de Cultura, Ximo López, ha assegurat que en aquesta edició, que ha augmentat un 38% el pressupost respecte al 2019, s’ha apostat "per la paritat en els equips artístics" i l’impuls de l’escena valenciana: "Dels 22 espectacles de la programació, catorze corresponen a propostes valencianes".

Aquiles, l’espectacle itinerant de LA FAM Teatre sobre l’heroi de mitologia grega, posarà punt final el 28 d’agost a l’edició d’enguany del festival amb un gegant articulat de més de cinc metres d’alt.

També et pot interessar

stats