Sagunt a Escena comença amb sabor valencià

Iniciaran aquesta edició la companyia de teatre La Finestra Nou Circ i la banda de música Tito Pontet 

1 presentacion sae 1 2048x1371
Espectacle musical en el teatre romà de Sagunt / Institut Valencià de Cultura

El festival Sagunt a Escena inicia aquest dijous la programació amb dues disciplines diferents, circ i música, a càrrec de dues formacions valencianes: La Finestra Nou Circ i Tito Pontet.

En l'apartat del festival denominat Off Romà, organitzat per Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, hi haurà altres dotze representacions d'accés lliure en diversos punts del municipi.

La directora artística del festival, Inma Expósito, ha afirmat que les dues propostes que obrin el festival fora del teatre romà de Sagunt són "fresques, de qualitat, amb el ritme i la força que una jornada inaugural mereix".

Sagunt a Escena, com a festival de titularitat pública, "ha de donar suport a la creació valenciana", segons Expósito, que ha destacat que els espectacles d'aquest dijous són "creacions solvents de grups amb trajectòria reconeguda”.

La companyia que obrirà el teló serà La Finestra Nou Circ, a les 20 hores a la Glorieta de Sagunt. En la seua obra, Tramvia núm. 12, combinen diferents aparells i tècniques com corda, malabars i equilibri. Dayné Álvarez, Ventura Cano, Elena Donzel, Alberto Vidal i David Sessarego són els cinc artistes que donen vida a la història d'humor i sorpreses en la qual es veu embolicat un grup de personatges que esperen un tren que no ix mai.

Pablo Meneu i Olga Osuna han sigut els encarregats de donar forma a una peça dinàmica apta per a tots els públics en la qual es despleguen habilitats i destreses de dinàmica execució. La companyia va nàixer el 2012 amb l'objectiu de produir i difondre espectacles multidisciplinaris per a tota mena d'audiències. Fins ara ha estrenat L’engranatge, The Troupers, Memphis Rock & Cirk, Royal Circ i Tramvia núm. 12.

Després serà el torn de la banda de música Tito Pontet, que presentarà en directe el nou treball, Ai, mare, en el qual estrenyen els vincles entre la música del Carib, el Pacífic i el folklore valencià.

En el tercer disc, la formació ha compost sis nous temes en què es manté l'esperit festiu i reivindicatiu dels dos anteriors, Bon port i Candela, que van rebre el reconeixement del públic i la crítica amb el guardó del primer a millor àlbum musical de l'any en els Premis Tresdeu i les nominacions dels dos treballs a millor disc de mestissatge en els Premis Ovidi.

La banda compta amb la veu d'Alba Terol. L'acompanyen en escena Pablo Rosell amb la percussió, Hazael Rico amb els teclats, David Blanes amb la trompeta, Cristian Giner amb la guitarra, Carles Pascual amb el trombó, Jordi Oltra amb el saxo baríton i Pau Jordà amb el saxo alt.

D'aquest nou disc ja han llançat dos senzills, Amorfodaa, una versió de la cançó de Bad Bunny, i La fera, un homenatge en clau d’Ovidi Montllor, amb qui comparteixen poble d'origen. 

També et pot interessar

stats