Vint-i-dos cites integren un Sagunt a Escena amb clàssics de Grècia i Roma i propostes musicals

El festival, que tindrà lloc del 4 al 28 d'agost al teatre romà, ha augmentat un 38% el pressupost, fins a 637.000 euros

Philippe Jaroussky en una imatge d'arxiu.
Philippe Jaroussky, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Un total de 22 propostes integren el cartell de la 39a edició del festival Sagunt a Escena, que tindrà lloc del 4 al 28 d'agost al teatre romà i diversos espais de la ciutat.

Clàssics de Grècia i Roma, José Mercé, Christina Rosenvinge i Philippe Jaroussky són algunes de les cites més destacades del festival, que s'ha presentat aquest dimecres en un acte amb la preència del nou secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López Camps; la directora artística del festival, Inma Expósito; l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i Marylène Albentosa, en representació de la Diputació de València.

El programa de la trobada conté huit espectacles al teatre romà amb nou funcions. L'obertura del festival al teatre serà el 6 d'agost, amb Júlia, l'obra de teatre de la companyia alcoiana La Dependent sobre el text d'Isabel-Clara Simó, amb adaptació i direcció de Gemma Miralles.

L'11 d'agost la companyia cubana Acosta Danza portarà al teatre romà l'espectacle Tocororo Suite, amb coreografia de Carlos Acosta i música de Miguel Núñez.

Un dels plats forts d'aquesta edició del festival arribarà els dies 13 i 14 d'agost, amb José Mercé i la gira del seu disc El Oripandó, el resultat d'un llarg i intens treball de conceptualització, composició i producció amb Antonio Orozco.

El dia 18 el mateix escenari acollirà el teatre clàssic de Lazona Teatro, amb l'obra El misántropo, de Menandre, dirigida per Carol López i amb Beatriz Carvajal, Jesús Castejón i Ángel Ruiz com a intèrprets.

Tant aquesta obra com Safo, una producció a càrrec del Teatre Romea, el Festival de Teatre Clàssic de Mèrida i el Festival Grec de Barcelona, són dues produccions que es podran veure per primera vegada al nostre territori en Sagunt a Escena. Safo arribarà el 20 d'agost a Sagunt: és una proposta de teatre musical que fa una relectura del mite, amb Christina Rosenvinge, María Folguera i Marta Pazos.

La música vindrà de la mà del contratenor francés Philippe Jaroussky i el guitarrista Thibaut Garcia, el 21 d'agost, amb l'espectacle À sa guitare. I el 24 d'agost, la irreverència de Miss Beix portarà la performance participativa Secretos de alcoba al teatre romà, amb Ana Esmith com a creadora i performer.

Finalment, el 27 d'agost serà el teatre musical Ladies Football Club, de Barco Pirata, amb la direcció de Sergio Peris-Mencheta. Onze actrius donaran veu a una de les històries menys conegudes de l'esport, la creació i prohibició dels primers equips de futbol femení a Europa.

També et pot interessar

stats