Asun Noales: "La dansa contemporània no té límits, tot és possible"

L’espectacle de la ballarina il·licitana La mort i la donzella ha sigut el gran triomfador en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes amb sis guardons

Asun Noales
Asun Noales, recent guanyadora del premi a la millor direcció coreogràfica en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes per 'La mort i la donzella'
08 d'octubre 2021 - 11:49 Actualitzat: 09 de novembre 2021 - 10:40

La coreògrafa i ballarina il·licitana, Asun Noales, continua acumulant reconeixements. L’espectacle de dansa que dirigeix i coreografia La mort i la donzella, ha sigut el gran triomfador en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, lliurats el passat dilluns al Teatre Principal de València. Aquesta producció de l'Institut Valencià de Cultura, recentment reconeguda amb tres premis Max, ha rebut els premis a millor direcció coreogràfica per a la seua directora i creadora, Asun Noales; millor il·luminació per a Juanjo Llorens; millor escenografia per a Luis Crespo; millor ballarina per a Carmela García; millor ballarí per a Eduardo Zúñiga i millor música per a Telemann Rec, conjunt format per Aurora Baño i Pere Jou.

'La mort i la donzella', dirigida i coreografiada per Asun Noales, s'endinsa en el quartet de corda número 14 en re menor de Franz Schubert. Un viatje a través d'elements existencials essencials, com ara estar viu o morir.
'La mort i la donzella', dirigida i coreografiada per Asun Noales, s'endinsa en el quartet de corda número 14 en re menor de Franz Schubert. Un viatje a través d'elements existencials essencials, com ara estar viu o morir.

La coreògrafa il·licitana ha sigut una de les protagonistes de la primera temporada del programa Entre bastidors. La gran vida és títol del programa que, a banda d’Asun Noales, va estar protagonitzat també per la cantant Sole Giménez, la directora de vestuari Sara Recatalà, la productora de cine Nathalie Martínez i el director teatral Jaume Policarpo. Un espai on les creadores i artistes conversaren sobre com les seues vides han estat dedicades a les arts escèniques i l’impacte que això ha tingut en la seua faceta més personal. 

“La gran vida” és el programa protagonitzat per la ballarina i coreògrafa Asun Noales, guanyadora del Premi Max al Millor Espectacle de Dansa per “La mort i la donzella”,  entre d'altres artistes valencians.
“La gran vida” és el programa protagonitzat per la ballarina i coreògrafa Asun Noales, guanyadora del Premi Max al Millor Espectacle de Dansa per “La mort i la donzella”, entre d'altres artistes valencians. / 'Entre bastidors'

Entre bastidors es un programa per a la televisió d'À Punt Mèdia que mostra l’evolució personal i el procés creatiu que hi ha darrere dels artistes valencians. El format va estar seleccionat en la tria que es va fer en À Punt per a la creació i difusió de continguts audiovisuals de caràcter cultural promocionats en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (IVC). 

També et pot interessar

stats