Els espectacles valencians ‘La mort i la donzella’ i ‘La vida empieza hoy’, guardonats en els Premis Max

La mort i la donzella ha sigut guardonat com a millor espectacle de dansa, mentre que el Premi Max del públic ha recaigut en La vida empieza hoy

La coreògrafa il·licitana Asun Noales amb l'estatueta de la pometa que
La coreògrafa il·licitana Asun Noales amb Roberto García i Juanjo Llorens, a la seua esquerra, que també van recollir un guardó / Premis Max
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 d'octubre 2021 - 22:16 Actualitzat: 05 d'octubre 2021 - 12:16

Els Premis Max d’enguany tenen un marcat segell valencià. Els guardons, que reconeixen anualment els professionals de les Arts Escèniques, han premiat en la categoria de millor espectacle de dansa la producció de l’Institut Valencià de Cultura La mort i la donzella; i en el reconeixement que entrega el públic, La vida empieza hoy, del director i autor valencià Tonet Ferrer. 

La mort i la donzella, dirigida i coreografiada per Asun Noales, s'endinsa en el quartet de corda número 14 en re menor de Franz Schubert. Des d'una revisió contemporània d'aquesta composició romàntica, el muntatge convida a viatjar a través d'elements existencials essencials, com per exemple estar viu o morir.

A més, Asun Noales ha guanyat la preuada poma a la millor coreografia pel seu "art delicadíssim" i el dissenyador d'il·luminació Juanjo Llorens ha rebut el seu quart Premi Max per aconseguir un "espectacle d'il·lumnació" en l'obra, que "espaterra i commou a parts iguals".

La vida comença hui és una obra musical amb què el director valencià va voler retre homenatge a sa mare i, de pas, sanar les ferides que li va causar la seua defunció. L’espectacle ha aconseguit imposar-se en la categoria a través dels vots registrats en l'aplicació mòbil i en línia VotaMax. Ara l'han feta mereixedora del Premi Max del públic.

"El públic és el més important per als qui ens dediquem a aquest ofici. És la base. Per això agraïsc tant aquest guardó", ha assegurat Ferrer, que ha volgut compartir el premi amb tots els que han acudit a veure l'obra, amb els qui els han votat i amb "tots aquells que, per extensió, han acudit als teatres durant aquests dos anys tan complicats". 

Els Premis Max de les Arts Escèniques, impulsats per la Fundació SGAE, han donat a conéixer aquest dilluns en la XXIV edició els guanyadors de les 20 categories a concurs en una gala al Teatre Arriaga de Bilbao.

També et pot interessar

stats