Tanquen el castell de Santa Bàrbera d'Alacant pel rodatge d'una pel·lícula d'Alejandro Amenábar

Del 8 al 16 de maig es roda dins de les muralles la pel·lícula El cautivo

El rodatge serà al Castell de Santa Bárbara
El rodatge serà al castell de Santa Bàrbera / Turisme d'Alacant

El castell de Santa Bàrbera d'Alacant, un dels edificis més emblemàtics de la ciutat i punt d'atracció turística, tanca la porta des del dimecres 8 de maig, i fins al dia 16, amb motiu del rodatge de l'última pel·lícula d'Alejandro Amenábar sobre Miguel de Cervantes, segons ha informat la regidoria de Turisme en les seues xarxes socials.

L'interior de les muralles servirà d'escenari per al llargmetratge El cautivo, que narra els cinc anys que l'autor del Quixot va estar presoner a Alger.

Precisament fa uns mesos, el director de cinema espanyol anunciava que buscava figurants. El 29 de febrer, l’equip de càsting va visitar la ciutat alacantina. Buscava persones sense tatuatges visibles ni cabells amb talls moderns o amb colors artificials, tenint en compte l'època en la qual s'inspira esta història.

Tot apunta que no serà l'únic escenari triat per Amenábar per a donar forma a este rodatge. De moment, està confirmat que també visitarà els termes municipals d'Anna (Canal de Navarrés), Bocairent (Vall d'Albaida), Bunyol (Foia de Bunyol), la Ciutat de la Llum a Alacant, la fortalesa de Santa Pola (Baix Vinalopó) i Pedreguer (Marina Alta). "El rodatge sembla el d'una road movie, ja que València és un plató meravellós", assegurava el director en una visita a la capital valenciana.

Fins ara, s’ha avançat que Julio Peña (BerlinA través de mi ventana) serà el protagonista, al costat d’Alessandro Borghi (Les huit muntanyes). El guanyador d'un Oscar per Mar adentro (2004) torna així al format de la pel·lícula biogràfica d'una figura històrica, com ja va fer en Mientras dure la guerra (2019), sobre Miguel de Unamuno i Ágora (2009), sobre la filòsofa Hipàtia d'Alexandria.

També et pot interessar

stats