Alacant acull mig centenar de rodatges el 2023

Enguany es prepara per a ser l'escenari de la nova pel·lícula d'Alejandro Amenábar

Rodatge de la sèrie 'Dime quien soy' en el Castell de Santa Bàrbara
Rodatge de la sèrie 'Dime quien soy' en el Castell de Santa Bàrbara / Europa Press

La ciutat d'Alacant ha acollit mig centenar de rodatges el 2023, entre pel·lícules, sèries, documentals, programes de televisió, anuncis promocionals i reportatges fotogràfics, en un any en què s'han incrementat les produccions internacionals i les sèries espanyoles a la ciutat. Ara es prepara per a ser l'escenari de la nova pel·lícula d'Alejandro Amenábar el 2024.

La regidora de Turisme, Ana Poquet, ha ressaltat en un comunicat que els rodatges "s'han convertit en un producte turístic molt beneficiós en tots els sentits", tant per a promocionar la ciutat com per "l’impacte en hotels i comerç de les produccions que graven". "Continuarem treballant en la línia d'atraure rodatges i d'aprofitar el salt qualitatiu que suposa la posada en marxa de la Ciutat de la Llum, amb els qui ja col·laboren a través d'Alacant Film Office", ha subratllat.

En concret, aquest 2023 Alacant Film Office ha tramitat cinc produccions internacionals —tres llargmetratges i dues sèries—. Les pel·lícules han sigut Camino a Belén, protagonitzada per Antonio Banderas i estrenada recentment a Espanya, en la qual es pot veure el castell de Santa Bàrbera; la francesa Tiburones en París, rodada en la major part a la Ciutat de la Llum, i una pel·lícula de Bollywood. Les sèries han sigut Miskina i Women in Spain.

L'any 2021 no es va gravar cap llargmetratge internacional a Alacant, mentre que el 2022 únicament s'hi va rodar la superproducció The Covenant, de Guy Ritchie. 

Quant a cinema i sèries espanyoles, el 2023 s'hi va dur a terme el rodatge íntegre a Alacant d'una pel·lícula, Enemigos, i de sis sèries amb repartiment conegut, com La ley del mar, amb Luis Tosar i Blanca Portillo; El inmortal, Camilo Superstar, Las largas sombras, Una historia de crímenes i El crimen de Benejúzar.

A més, per a aquest 2024 ja està confirmat el rodatge d'El cautivo, la nova pel·lícula d'Alejandro Amenábar. És un film sobre Cervantes que convertirà en escenaris cinematogràfics enclavaments com el castell de Santa Bàrbera i els estudis de la Ciutat de la Llum.

Així mateix, aquest 2023 la ciutat ha acollit el rodatge de dos curts i tres documentals, així com de diversos programes de televisió com Got Talent Espanya i De tapas por España.

També et pot interessar

stats