Sueca enceta el Mim més multitudinari i interactiu

L’humor i el contingut social protagonitzen el programa de la 32 edició d'aquesta cita amb 47 propostes de teatre gestual

Classe magistral de l'obra 'Ama' al centre cultural Bernat i Baldoví de Sueca / À Punt NTC

El teatre gestual es dona cita un any més en la 32 Mostra Internacional de Mim a Sueca (Ribera Baixa), que enguany espera superar els 20.000 assistents de les edicions anteriors. La programació, que inclou actuacions amb dansa, circ, clowns i marionetes, comença aquest dimecres de vesprada i s'allargarà fins als 18 de setembre. 

Dos espectacles valencians debuten en primícia en la primera jornada. Es tracten de l’obra Zoocietat, de la companyia La Pota Esquerra, on es mostra la quotidianitat en la vida de les netejadores d'un hotel en clau de comèdia; i d'Aforismats, un espectacle produït per l’Institut Valencià de Cultura que combina els aforismes de Joan Fuster amb música electrònica i dansa urbana. A més, la mostra inclou dues obres valencianes més: 128kgs d’Atempo Circ; i Cucu de Bambalina Teatre Practicable.

'Zoocietat', nou espectacle de La Pota Esquerra
'Zoocietat', nou espectacle de La Pota Esquerra / Mostra Internacional de Mim a Sueca

Durant aquestes jornades es comptarà amb sis companyies estrangeres de Bèlgica, Alemanya, Israel i França. Entre elles trobem Madeleines de Pouple, una proposta de la companyia francesa Kadavresky; Inmortales: el nido, dels també francesos Adhok; Gap of 42, del duet alemany-israelí format pels artistes Chris i Iris; o Boucherie baculi, obra dels belgues Pikzpalace, entre altres. 

El festival inclou representacions de Balears, Madrid, La Rioja, Catalunya, País Basc, Aragó i Castella i Lleó. En total, una vintena de companyies procedents de diferents llocs d’Espanya i del món ofereixen fins a 47 representacions, en una programació variada, carregada d’humor i de contingut social i humà. 

Amb el lema “La pell parla”, el certamen ofereix les millors propostes de teatre de sala i de carrer, on la gestualitat, el cos i el moviment dels intèrprets són el principal element artístic dels espectacles. A més, enguany el programa posa un accent especial en la diversitat i l’equilibri territorial. En paraules de l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, "col·loquen al festival en un nivell de reconeixement nacional i internacional".

Una obra interactiva amb tecnologia 

Per primera vegada, la mostra inclou una instal·lació interactiva, que es podrà visitar el dissabte 17 i el diumenge 18. Sota el títol Acqua Alta. Cruzando el espejo, la companyia francesa Adrien M & Claire B ens convida a apropar-nos a deu llibres oberts en pàgines dobles amb elements pop-up. Mirant-les a través d’un dispositiu digital, cada il·lustració del llibre es transforma en un espai real, on éssers en miniatura dansen en un món virtual, només visible en realitat augmentada i des de múltiples perspectives. 

‘Acqua Alta. Cruzando el espejo’, de la companyia francesa Adrien M & Claire B
‘Acqua Alta. Cruzando el espejo’, de la companyia francesa Adrien M & Claire B / Mostra Internacional de Mim a Sueca

Nous punts d’exhibició

El festival té nous punts d’exhibició. Enguany, a més dels habituals com la plaça de l'Ajuntament, el Centre Cultural Bernat i Baldoví o l’Espai Joan Fuster, s’han sumat la plaça de Sant Pere i el pàrquing municipal Ronda del País Valencià, amb la intenció "d’aproximar al públic algunes de les noves ubicacions més representatives del patrimoni local".

Aquesta edició compta, a més de l'Espai Central a l'aire lliure, amb una nau que, per la seua estructura, dimensions i disseny, és "idònia per a oferir una experiència més íntima al públic", segons els organitzadors.

També et pot interessar

stats