La Mostra de Mim de Sueca suma escenaris per a "posar en valor" el patrimoni local

L’esdeveniment incorpora nous espais, com la plaça de Sant Pere o el molí del Passiego

Imatge d’arxiu de la Mostra Internacional de MIM a Sueca
Imatge d’arxiu de la Mostra Internacional de MIM a Sueca / MIM de Sueca

La Mostra Internacional de Mim a Sueca (Ribera Baixa), que se celebra del 14 al 18 de setembre, tindrà nou punts d’exhibició. Entre ells estan els habituals, com la plaça de l'Ajuntament, el Centre Cultural Bernat i Baldoví, l’Espai Joan Fuster o el poliesportiu cobert, però, a més i com a novetat, se sumen nous llocs amb la intenció "d’aproximar al públic algunes de les noves ubicacions més representatives del patrimoni local".

És per això que es recupera la plaça de Sant Pere com a espai d'exhibició. Es tracta d'un enclavament "cent per cent públic, perquè el MIM també és carrer", tal com ha ressaltat l'organització en un comunicat. El lloc acollirà les activitats del festival sense interferir en els negocis locals i pot, per les seues dimensions, acollir un major nombre d'espectadors.

Un altre espai nou és el pàrquing municipal Ronda del País Valencià. Serà l'espai on el dissabte es podrà gaudir de l'espectacle Sacred, de la Companyia La Glo Zirko Dantza, un viatge de dansa i projeccions que porten a connectar amb l'essència de la vida.

En la ruta d'escenaris també s'inclou el conjunt de béns immobles i d'altíssim valor patrimonial i històric, el molí del Passiego, un dels espais industrials moliners de major interés i millor conservació del territori.

Aquesta edició compta, a més de l'Espai Central a l'aire lliure, amb una nau que, per la seua estructura, dimensions i disseny, és "idònia per a oferir una experiència més íntima al públic", subratllen.

La Mostra Internacional de Mim portarà fins a Sueca les millors propostes de teatre de sala i de carrer, on la gestualitat, el cos i el moviment dels intèrprets són el principal element artístic dels espectacles. A més, enguany la programació posa un accent especial en la diversitat i equilibri territorial. Una diversitat que, en paraules de l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, "col·loquen al festival en un nivell de reconeixement nacional i internacional". En total, una vintena de companyies procedents de diferents llocs del món oferiran 47 representacions.

Document
Consulta el cartell de la 32 edició de la Mostra de MIM a Sueca
Consulta'l

També et pot interessar

stats