Una vintena de companyies participen en la 32 edició de la Mostra de MIM a Sueca

El festival se celebrarà del 14 al 18 de setembre amb el lema “la pell parla”

Una vintena de companyies participen en l'edició d'enguany del MIM de Sueca
Una vintena de companyies participen en l'edició d'enguany del MIM de Sueca / Dainius Putinas (Europa Press)

Una vintena de companyies procedents de diferents llocs del món oferiran un total de 47 representacions en la 32 edició de la Mostra Internacional de MIM a Sueca, que se celebrarà en aquesta localitat valenciana del 14 al 18 de setembre.

“La pell parla” és el lema d'un certamen que en aquesta ocasió “evoca els sentiments que recorren el cos quan s'està davant d'una obra artística”, perquè com diu el mateix autor del cartell, Assad Kassab, “la pell també parla”.

La Mostra Internacional de MIM portarà fins a Sueca les millors propostes de teatre de sala i de carrer, on la gestualitat, el cos i el moviment dels intèrprets són el principal element artístic dels espectacles. A més, enguany la programació posa un accent especial en la diversitat i equilibri territorial. Una diversitat que, en paraules de l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, "col·loquen al festival en un nivell de reconeixement nacional i internacional".

Enguany hi participen vint companyies. Entre les agrupacions nacionals destaca el suport a la creació escènica valenciana amb quatre companyies i dues estrenes absolutes. Un d'ells és l'espectacle Aforismats, de l'Institut Valencià de Cultura, una proposta híbrida que acosta a l'esperit més irònic i irreverent de Joan Fuster, en coincidència amb el centenari del seu naixement. L'altra estrena, Zoociedad, de la Pata Izquierda, és una aposta del festival per la investigació i la nova creació.

L'edició completa la seua programació amb deu companyies nacionals de set comunitats diferents (Aragó, Castella i Lleó, Catalunya, Balears, Galícia, Madrid, País Basc) i amb sis companyies estrangeres de tres països diferents (Bèlgica, Alemanya-Israel, França).

Document
Consulta el cartell de la 32 edició de la Mostra de MIM a Sueca
Consulta'l

També et pot interessar

stats