Quique Dacosta revalida les estreles Michelin i en guanya una de nova per al seu restaurant a Madrid

A diferència d'altres anys, la Comunitat Valenciana no ha obtingut cap nou guardó dels atorgats per la prestigiosa guia

Imatge d'arxiu del xef Quique Dacosta
Imatge d'arxiu del xef Quique Dacosta / À Punt NTC

Les estreles Michelin han passat de llarg la Comunitat Valenciana enguany i cap restaurant del nostre territori n'ha obtingut una de nova. Tampoc en la categoria d'estreles verdes. Només el xef de Dénia Quique Dacosta ha sumat aquest dimarts a la nit una nova condecoració, però per a la seua aposta Deessa a l'hotel-restaurant Mandarin Oriental Ritz de Madrid. Dacosta és el director gastronòmic mentre que el xef Guillermo Chávez executa la seua proposta.

La ciutat de Toledo (Castella-la Manxa) ha acollit la Gala Michelin Espanya i Portugal 2023, on s'han desvelat els guanyadors i guanyadores de les estreles de la prestigiosa guia gastronòmica, que cada any premia els millors restaurants, valorant sobretot la qualitat i frescor del producte, però també la presentació i el servei.

En aquesta edició els onze restaurants amb tres estreles, entre els que està Quique Dacosta (del xef homònim) a Dénia, han revalidat els guardons, però, a més, un de nou ha aconseguit la màxima distinció de la famosa guia gastronòmica: el restaurant Atrium del cuiner Toño Pérez, a Càceres.

Dels 29 nous restaurants en aconseguir una estrela destaquen alguns que fan repetir guardó als seus creadors, com ara RavioXO (Madrid), del xef Dabiz Muñoz, que és el primer restaurant dins d’un centre comercial que aconsegueix aquest premi. També Etxeko Eivissa (Eivissa), de Martín Berasategui, que amb aquesta última estrela en suma tretze. 

La llista de nous primers restaurants amb estrela Michelin ha premiat especialment a l'amfitriona, Castella-la Manxa, que s’ha endut tres estreles i, a més, una de verda. Però ha sigut Catalunya la comunitat que més estreles s’ha endut, cinc, totes a la seua capital.

La Rioja, Múrcia, Aragó, Astúries, les Balears, i els País Basc n’han obtingut una, i les Canàries, Madrid i Castella i Lleó, dues, mentre que Andalusia se n’ha endutes tres.  

A més, la Comunitat de Madrid ha recuperat l’estrela per a Montia (San Lorenzo de El Escorial), que va perdre el guardó en l'últim repartiment després de veure's obligat a tancar per un incendi al local.

Enguany el sopar de gala ha comptat amb la gastronomia més representativa de la comunitat autònoma amb un menú elaborat pels nou xefs castellanomanxecs amb estrela que de segur farà les delícies dels convidats i convidades. 

Els coordinadors gastronòmics de la gala han sigut Fran Manrtínez, del restaurant Maralba, i Iván Cerdeño del Cigarral del Ángel, a Toledo, ambdós amb dues estreles Michelin. Els han acompanyat José Antonio Medina (Coto de Quevedo), Miguel Ángel Expósito (Retama), Pepe Rodríguez (El Bohío), Carlos Maldonado (Raíces), Quique Pérez (El Doncel de Enrique Pérez), Samuel Moreno (Molino de Alcuneza) i Jesús Segura (Trivio).

També et pot interessar

stats