Un restaurant valencià, entre els cinquanta millors del món

El xef establit a Dénia Quique Dacosta aconsegueix colar el local homònim en el número 42 de la prestigiosa llista The World's 50 Best Restaurants

Imatge d'arxiu del xef Quique Dacosta
Imatge d'arxiu del xef Quique Dacosta / À Punt NTC

Un restaurant valencià està entre els millors del planeta. És l'homònim del xef extremeny establit a Dénia Quique Dacosta, que s'ha colat en l'edició número vint de la prestigiosa llista The World's 50 Best Restaurants. S'ha presentat aquest dilluns a Londres i catapulta al nivell màxim el local fundat pel conegut cuiner, a la capital de la Marina Alta. 

Es queda en la posició número 42 del rànquing i és un dels sis espanyols que han aconseguit guanyar-s'hi un lloc. Un reconeixement més que engrossa el palmarés de Quique Dacosta, un dels xefs referents a Espanya i la Comunitat Valenciana. Pels diversos locals que regenta s'han deixat caure personalitats de la talla de Rosalia, qui sense anar més lluny va passar diumenge pel restaurant Llisa Negra, a València, per a assaborir una paella

L'esdeveniment internacional de la World's 50 Best Restaurants, que anualment reuneix els xefs, restauradors, mitjans de comunicació i gastrònoms més importants del panorama gastronòmic, ha atorgat la primera posició al danés Geranium del xef Rasmus Kofoed. L'organització ha destacat en el veredicte que l'establiment desplega "pur art en el plat que utilitza el rebost estacional d'Escandinàvia com a paleta". La medalla de plata és per a Central (Lima), mentre que el català Gaudir, de Barcelona, s'ha alçat amb el tercer lloc. 

A més d'aquest, dos restaurants espanyols més s'enlairen dins del top deu dels millors restaurants de tot el món: El madrileny DiverXO ocupa la quarta posició i l'Asador Etxebarri, a Biscaia, s'ha quedat en la sisena. Dos locals més que deixen l'empremta espanyola són Elkano de Getaria (Guipúscoa), en setzé lloc, i el Mugaritz d'Errenteria, també a Biscaia, que ocupa la posició número 21. 

La gala, que ha reunit els millors cuiners del món i l'ha conduïda l'actor Stanley Tucci, s'ha celebrat a Old Billingsgate de Londres una vegada que l'organització descartara Moscou com a escenari, per la guerra contra Ucraïna. Aquest fet també ha deixat fora del llistat els restaurants russos White Rabbit i Twins Garden.

La selecció dels millors restaurants del món s'elabora en funció dels vots de 1.080 experts de tot el globus, entre els quals hi ha periodistes, cuiners i aficionats a la gastronomia de 27 regions geogràfiques.

També et pot interessar

stats