El restaurant de Quique Dacosta, entre els deu millors d'Europa

Entre els 150 Top Restaurants del continent estan L'Escaleta, a Cocentaina, i El Poblet, a València

Imatge d'arxiu del xef Quique Dacosta
Imatge d'arxiu del xef Quique Dacosta / À Punt NTC

El xef extremeny establit a Dénia, Quique Dacosta, ha escalat fins als deu primers llocs de la llista Opinionated About Dining (OAD) dels 150 Millors Restaurants d'Europa 2021, el podi dels quals integren Alchemist (Copenhaguen), Restaurant Frantzén (Estocolm) i el rostidor de Bittor Arginzoniz (Biscaia).

La llista OAD va ser fundada per Steve Plotnicki el 2003 i enguany s’ha elaborat amb més de 220.000 ressenyes aportades per 7.000 votants.

El restaurant homònim de Quique Dacosta a Dénia se situa en el huité lloc del rànquing, amb plats que reivindiquen tant la cuina mediterrània com la bellesa. El segueixen el trio català i l'avantguarda culinària d'Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas en Disfrutar (Barcelona), la gastronomia sostenible i creativa d’Eneko Atxa a Azurmendi (Biscaia) i l'excel·lència dels germans Roca a El Celler de Can Roca (Girona).

Completen la llista dels 150 Top Restaurants del continent entre d'altres L'Escaleta, a Cocentaina i El Poblet, a València. 

També et pot interessar