Els primers ninots de l'exposició arriben a la Ciutat de les Arts

Les comissions de València traslladen aquest dilluns i dimarts les seues millors peces a la mostra, que s’inaugurarà divendres

Els representants de la falla Compte de Salvatierra-Ciril Amorós a l'entrada de la Ciutat de les Arts amb el ninot infantil
Els representants de la falla Compte de Salvatierra-Ciril Amorós a l'entrada de la Ciutat de les Arts amb el ninot infantil / À Punt NTC

València comença a respirar l’ambient faller. Els primers ninots ja es veuen pels carrers. A mes i mig de la Plantà, les comissions han tret les seues millors peces dels tallers, les que aportaran a l’Exposició del Ninot, per a dur-les fins a la Ciutat de les Arts, on divendres s’inaugura aquesta mostra.

Així, entre aquest dilluns i dimarts, les més de 300 comissions de la ciutat traslladaran els seus millors ninots fins a la Ciutat de les Arts. En el cas dels infantils, no podran superar els 0,75 centímetres d’altura, mentre que en el cas dels grans, les dimensions poden ser de fins a 2,5 metres.

Les primeres falles, impacients per mostrar part del treball fet durant tot l'any, arribaven a aquest recinte a les deu del matí carregades. La comissió de Comte de Salvatierra-Ciril Amorós era la més matinera a aportar el ninot que ha dissenyat l'artista José Ramón Devís dins del monument gran. També han traslladat el ninot del seu monument infantil, que firma Javier Álvarez Sala.

Els fallers de Comte de Salvatierra-Ciril Amorós al costat del ninot gran que han portat a l'exposició
Els fallers de Comte de Salvatierra-Ciril Amorós al costat del ninot gran que han portat a l'exposició / À Punt NTC

L’exposició del Ninot obrirà les portes divendres de vesprada, l’endemà de la Gala de la Pirotècnia, on es desvelarà una de les programacions més esperades de les Falles: la de les mascletaes i castells de foc d’artifici, que enguany desperten més curiositat perquè canvien d’ubicació i es traslladen a les immediacions del Palau de les Arts, el que obri la porta a espectacles més creatius.

L’exaltació de les dues falleres majors de València, Laura Mengó i Paula Nieto, aquest cap de setmana han donat el tret d’eixida al gros dels actes del calendari faller. La ciutat s’endinsa, en el mes i mig més intens de la festa, que culminarà el pròxim 19 de març. 

També et pot interessar

stats